Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Die Welt: «Είναι πράγματι επικίνδυνες οι διακοπές στην Ελλάδα;»

Ως ασφαλή προορισμό για τους Γερμανούς πολίτες εμφανίζει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» την Ελλάδα, η οποία σε άρθρο της επιστρατεύει τις γνώμες ειδικών, οι οποίοι προσπαθούν να αλλάξουν το κλίμα που επικραττεί στην Γερμανία για την χώρα μας.

«Παρά τις αντιγερμανικές διαδηλώσεις, η Ελλάδα παραμένει για τους Γερμανούς πολίτες ένας ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Ταυτόχρονα όμως επισημαίνει: «Μόνο το 1,1% των Γερμανών πολιτών θέλει να περάσει φέτος τις διακοπές του στην Ελλάδα. Ειδικοί θεωρούν αδικαιολόγητους τους φόβους για επιθέσεις σε Γερμανούς παραθεριστές».

Στο ρεπορτάζ της παρουσιάζει το κάψιμο των γερμανικών σημαιών στο κέντρο της Αθήνας τον Φεβρουάριο ως ατυχές «bad timing», καθώς αυτόν τον μήνα παραδοσιακά γίνοντα οι περισσότερες κρατήσεις Γερμανών προς ελληνικούς προορισμούς. Έως και 27% μικρότερη αναμένεται να είναι φέτος η παρουσία των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα, πράγμα που αρκετοί ειδικοί προσπαθούν να αποτρέψουν.

«"Η εικόνα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα δεν είναι τα ηλιόλουστα νησιά, οι ωραίες παραλίες και οι γραφικές ταβέρνες αλλά περισσότερο οι απεργίες, η διαφθορά και το κάψιμο γερμανικών σημαιών", σημειώνει ο καθηγητής Ulrich Reinhardt, επιστημονικός υπεύθυνος του ιδρύματος που διεξήγε τη δημοσκόπηση» αναφέρεται.

«Είναι όμως πράγματι επικίνδυνες οι διακοπές στην Ελλάδα;» συνεχίζει με ένα ερώτημα το ρεπορτάζ. Ο συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών για την χώρα Μάρτιν Πριστλ θεωρεί τους φόβους πολλών Γερμανών τουριστών αδικαιολόγητους. Εξάλλου, υποστηρίζει το δημοσίευμα, ο τουρισμός είναι τομέας- κλειδί για την ελληνική οικονομία: «Σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο ο τουρισμός αποτελεί περίπου το 18% του ΑΕΠ της χώρας. 700.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται στην Ελλάδα από τον τουρισμό. Πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός για την οικονομική εξυγίανση της Ελλάδας, φαίνεται κι από την έκκληση του Ευρωβουλευτή του FDP, Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ "Όποιος έχει σκεφτεί να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, δίνει μ' αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα. Κάθε ένας παραθεριστής αποτελεί βοήθεια για την Ελλάδα"» αναφέρεται σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...