Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ερχονται διώξεις για το εκατομμύριο του Ισίδωρου Κούβελου ;

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έχει στα χέρια του την αναφορά που κατέθεσε στον Αρειο Πάγο η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε βάρος του επικεφαλής της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Παναγιώτη Νικολούδη.

Με την αναφορά της, την οποία κατέθεσε στον κ. Ιωάννη Τέντε, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ζητεί τη διενέργεια έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο κ. Νικολούδης την υπόθεση με το ένα εκατομμύριο που είχε καταθέσει ο σύζυγός της, επιχειρηματίας, Ισίδωρος Κούβελος στο εξωτερικό και προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο πολιτικό μας σύστημα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για τον αν θα κινηθεί ποινική ή πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του κ. Νικολούδη λόγω του βαθμού -αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου- που φέρει ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Ο ίδιος ο κ. Νικολούδης πάντως, σε χθεσινή του ανακοίνωση επισημαίνει ότι έχει κάνει το καθήκον του, ότι δεν ανέφερε ποτέ ότι υπάρχει κάποια παρανομία και ότι δεν είπε ποτέ τη λέξη βουλευτής.

Στο μεταξύ στη Βουλή συνεχίζεται η μελέτη όλων των λεπτομερειών των πόθεν έσχες της κυρίας Μπακογιάννη, ενώ αναμένονται και οι γραπτές εξηγήσεις του κ. Κούβελου για τη διαδρομή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από την αρχή έως το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...