Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αναδρομικά από 14 Φλεβάρη οι αλλαγές στα εργασιακά

Με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος, η οποία ολοκληρώθηκε, να τεθούν σε εφαρμογή οι ρυθμίσεις που είχαν ψηφιστεί για τα εργασιακά, με αναδρομική ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός μισθός θα υπολογίζεται με βάση τον ελάχιστο κλαδικό μισθό συνυπολογιζομένων των επιδομάτων ωρίμανσης, τέκνων, ανθυγιεινών και σπουδών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε συζήτηση για την επιλεκτική χρεοκοπία, με κυβερνητικές πηγές να τονίζουν μετά τη συνεδρίαση ότι ήταν αναμενόμενη και πως δεν δημιουργεί καμία επίπτωση στην ελληνική οικονομία.

 Επιπλέον, έγινε συζήτηση για τη συνάντηση που θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για την εξεύρεση κεφαλαίων για την ανάπτυξη και την επιτάχυνση της πορείας των επενδύσεων.

 Όσον αφορά στη ματαίωση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 2ας Μαρτίου, οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι το αντικείμενο συζήτησης επρόκειτο να είναι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης και πως συνεπώς δεν επηρεάζει κατά κανέναν τρόπο τη χώρας μας η οποία έχει ενταχθεί σε ειδικό μηχανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...