Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Σοκ στη Λαμία από ληστεία με απόπειρα βιασμού

Ήρθε με το ΚΤΕΛ από την Αθήνα στη Λαμία για να διαπράξει ληστείες και εν συνεχεία να επιστρέψει στο σπίτι του με τα κλοπιμαία. Φαίνεται στην Αθήνα υπάρχει πολύς ανταγωνισμός από άλλους «συνάδελφους» και επέλεξε μια πιο μικρή κοινωνία.

Προχθές το μεσημέρι, γύρω στις 13:50, ένας 31χρονος άντρας βουλγαρικής καταγωγής εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Πατρόκλου. Στόχος του η ληστεία. Ωστόσο, όταν αντίκρισε εντός του καταστήματος την 28χρονη κόρη της ιδιοκτήτριας, ο κακοποιός θέλησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να ικανοποιήσει παράλληλα και τις άρρωστες ορέξεις του.

Την αιφνιδίασε και με την απειλή κατσαβιδιού την οδήγησε στον χώρο της κουζίνας του καταστήματος. Αρχισε να την εξυβρίζει και να τη χτυπά σε διάφορα μέρη του σώματος της. «Πρώτα θα σε βιάσω και μετά θα σε κλέψω», της φώναζε προσπαθώντας να την ακινητοποιήσει. Μάλιστα, άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και την τραυμάτισε στο δεξί της χέρι.

Ευτυχώς η κοπέλα, που αντιστεκόταν σθεναρά σε όλα τα χτυπήματα, κατόρθωσε να τον απωθήσει. Εκείνος αφαίρεσε τελικά διάφορα χρυσαφικά από το κατάστημα και τράπηκε σε φυγή.

Οι περαστικοί που είχαν μαζευτεί έξω από το μαγαζί άκουσαν τις φωνές της κοπέλας και έσπευσαν να βοηθήσουν. Έτσι, όταν ο δράστης εξήλθε από το κοσμηματοπωλείο, κατάφεραν εύκολα να τον ακινητοποιήσουν. Είχαν καλέσει εν τω μεταξύ και την Αστυνομία.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν την περιοχή μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν αμέσως τον δράστη. Οι κάτοικοι, φανερά σοκαρισμένοι από το περιστατικό, δεν έπαυαν να ζητούν από τους αστυνομικούς να τους αφήσουν να τον «περιποιηθούν» οι ίδιοι με τον δικό τους τρόπο.

Στη σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν είκοσι χρυσοί σταυροί, δυο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μια βιντεοκαμέρα, ένα μαχαίρι, εργαλεία διάρρηξης (ένα κατσαβίδι και ένας κάβουρας) καθώς και το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.

Ο 31χρονος φαίνεται ότι ήθελε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την παραμονή του στην επαρχιακή πόλη και είχε πιάσει... δουλειά αξημέρωτα. Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας προέκυψε ότι είχε προλάβει ήδη νωρίτερα το πρωί να διαρρήξει δυο σπίτια στην πόλη. Δυστυχώς για τον δράστη, η «εκδρομή» του στη Λαμία θα διαρκέσει λίγο παραπάνω απ’ όσο είχε υπολογίσει… Κατηγορείται για ληστεία, απόπειρα βιασμού και πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος της 28χρονης Ελληνίδας. Χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ενώ τα κατασχεθέντα κλοπιμαία θα αποδοθούν στους μόνιμους κατόχους τους.

Το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας διενεργεί περαιτέρω έρευνες για την υπόθεση. Αναζητούνται τυχόν συνένοχοι του 31χρονου –προφανώς αφού φαίνεται μάλλον δύσκολο να έκανε μόνος του τρεις διαρρήξεις σε μια ημέρα– ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...