Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Το γλέντι του Λάκη Γαβαλά στην... υγειά των κορόιδων

Με χρέη προς το Δημόσιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και έχοντας «φεσώσει» τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του, ο Λάκης Γαβαλάς ξεφαντώνει στα μπουζούκια, ενώ δεν παραλείπει να κάνει? χιούμορ για την υπαγωγή της εταιρείας του στο «σωτήριο» άρθρο 99

Σε πρόκληση προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα εξελίσσονται οι συλλήψεις μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Τη μια μέρα... διαφημίζονται ως μεγάλες επιτυχίες της οικονομικής αστυνομίας που ανοίγει κελιά για επώνυμους μεγαλοσχήμονες και την αμέσως επομένη όλοι αυτοί επιστρέφουν σπίτι τους σαν να μην υπήρξε συμβάν!

Οι «χάρτινες χειροπέδες» προβληματίζουν την κυβέρνηση κι έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο στόχαστρο των πολιτών που βλέπουν τους εαυτούς τους να διώκονται σκληρά όταν αδυνατούν να πληρώσουν, τη στιγμή που άλλοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη χλιδή, έχοντας αφήσει μάλιστα στον δρόμο δεκάδες εργαζόμενους των επιχειρήσεών τους.

Στα κραυγαλέα περιστατικά συγκαταλέγεται αυτό της σύλληψης και... απελευθέρωσης μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες του επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά, ο οποίος συνεχίζει ανενόχλητος την ντόλτσε βίτα.
 
Xειροπέδες... αξεσουάρ

 Ο Λ. Γαβαλάς, με χρέη ύψους 1,5 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο, φόρεσε τις χειροπέδες... σαν ακριβό αξεσουάρ από αυτά που πουλούσε στα μαγαζιά του, φωτογραφήθηκε και αφού πρόσθεσε άλλη μια αξέχαστη εμπειρία στην πολυτάραχη ζωή του, αφέθηκε ελεύθερος!
Σε ένα σύστημα που επινόησε το άρθρο 99 ως ασπίδα σωτηρίας όλων αυτών που όχι μόνο χρέωσαν το Δημόσιο αλλά δεν σεβάστηκαν και ούτε φοβήθηκαν ποτέ τους νόμους, η τιμωρία είναι τελικά άγνωστη λέξη.

Ο επιχειρηματίας που απειλείται με παύση πληρωμών εντάσσεται σε ένα καθεστώς προστασίας από κατασχέσεις και προσωπικές διώξεις μέσω του 99. Ο ίδιος καλύπτεται πλήρως, ενώ ο εργαζόμενος μένει εκτεθειμένος, χωρίς καμιά νομική άμυνα.

Ετσι όλοι αυτοί που χρωστούν σπεύδουν να μπουν στην ουρά για πτώχευση, κρατώντας τελικά τη σύλληψη και την κράτησή τους ως μια ωραία ανάμνηση από τα... πέτρινα χρόνια!

«Τι λέτε για την προσπάθεια υπαγωγής σας στο άρθρο 99;», ρωτήθηκε προ ημερών ο Λάκης Γαβαλάς. «Αντε και να τα εκατοστίσω!», ήταν η απάντηση που έδωσε ο επιχειρηματίας-σταρ, που έχει στείλει στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους και έχει αφήσει απλήρωτους βιοτέχνες και προμηθευτές, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Διακωμωδώντας ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως είναι η πτώχευση και δίχως ίχνος σεμνότητας, σε μια εποχή που οι πολίτες προσπαθούν να «γεμίσουν» με ό,τι απομένει από τον μισθό τους τα δημόσια Ταμεία, ο κ. Γαβαλάς δεν χάνει καθόλου το κέφι του.

Και πώς να μην κρατά την αισιοδοξία του, αφού η πολιτεία στο πρόσωπό του εξάντλησε την αυστηρότητά της? ξεναγώντας τον για ένα βράδυ στα κρατητήρια.

Είναι η ίδια αυτή ώρα που οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του υποστηρίζουν ότι τα συνολικά χρέη του (Εφορία - ΙΚΑ) αγγίζουν τα 15 εκατ. ευρώ, και αναρωτιούνται «...γιατί με τόσα χρέη η Εφορία δεν κατάσχει τις εισπράξεις των καταστημάτων λιανικής της εταιρείας (500 έως 800.000 ευρώ μηνιαίως) και μάλιστα όταν η κυβέρνηση μιλά για πάταξη της φοροδιαφυγής;».

Κι όμως, εκείνος απτόητος κάνει χιούμορ με το 99, προβαίνει σε τηλεοπτικές δηλώσεις του τύπου «έζησα και το ρήμα συλλαμβάνω-συλλαμβάνομαι», ενώ τα Χριστούγεννα τα πέρασε σε πρώτο τραπέζι πίστα στην «Πύλη Αξιού» της Θεσσαλονίκης, πνίγοντας την πίκρα του στα τραγούδια του Γιάννη Πάριου και της Ελενας Παπαρίζου. Το ίδιο επανέλαβε και τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, αυτήν τη φορά στο αθηναϊκό «Rex», διασκεδάζοντας με τις επιτυχίες της Αννας Βίσση.

Κι ενώ ο Λάκης Γαβαλάς δηλώνει ότι ζει σε διαμέρισμα 60 τ.μ., αυτοί που γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι διαθέτει προσωπική περιουσία απείραχτη, ότι διαμένει σε διαμέρισμα του Κολωνακίου με υψηλότατο μίσθωμα, οδηγεί Rolls Royce και συνεχίζει τη ζωή του κανονικά, σαν να μη συνέβη τίποτε. Και στο ριάλιτι «Fab 5» συμμετείχε κανονικά, με το που βγήκε από τη μονοήμερη φυλάκισή του και δεν παραλείπει να στήνεται στον φακό γελώντας, όποτε του ζητηθεί.

Οι εγκαταστάσεις στην Παιανία: Τα μπλεξίματα με την Πολεοδομία για το αυθαίρετο των 33.000 τ.μ.

Η εταιρεία Απόστολος Γαβαλάς & ΣΙΑ ΕΕ ιδρύθηκε το 1980 από τους τρεις μετόχους, τον Λάκη Γαβαλά, την αδελφή του Νότα και τον Κ. Πανουσόπουλο, με πρόεδρο τον πρώτο.

Στην αρχή ενοικίαζαν εγκαταστάσεις στο Μαρούσι, αλλά λόγω της ανάπτυξης μετακόμισαν στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά και τα τελευταία χρόνια στην Παιανία σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 33.000 τ.μ. Αυτή η επένδυση ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ και αφορά το ακίνητο που προσπάθησε προσφάτως να πουλήσει ο κ. Γαβαλάς, λογαριάζοντας όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Η Πολεοδομία στο Μαρκόπουλο είχε άλλη άποψη. Το κτίσμα χαρακτηρίστηκε αυθαίρετο και κατεδαφιστέο. Επεβλήθη δε στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 325.000 ευρώ.

Η εταιρεία Γαβαλά συνεργαζόταν με την Burberry, τους DSquared2, τους D&G, τη Love Moschino, καθώς και τα Guru, Moucher, Hale Bob κ.ά., ενώ ο όμιλος διαθέτει και την εταιρεία σχεδιασμού ρούχων LAK.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βρετανική Burberry και η ιταλική D&G, τις οποίες αντιπροσώπευε η εταιρεία, πλέον παραδίδουν εμπορεύματα απευθείας στους πελάτες, ενώ η φίρμα DSquared2, που επίσης ανήκε στο δυναμικό της ίδιας εταιρείας, έχει περάσει στον όμιλο Παγώνη.
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ/ΕΘΝΟΣ

 

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...