Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΓΟΥΜΕΝΟΣ: Μετά το «φέσι» στον ΠΑΟΚ, χρέωσε και το Δημόσιο

Αν και εκκρεμούν υποθέσεις του για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση, η πρόσφατη σύλληψή του έγινε για την εμπλοκή του στην εταιρεία «Παρατηρητής ΑΕ» που χρωστάει στο Δημόσιο 1.045.670 ευρώ

Αλλος ένας «μεσσίας» από τον χώρο του ποδοσφαίρου βρέθηκε στα χέρια της Αστυνομίας και πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας, αυτήν τη φορά για χρέη προς το Δημόσιο. Είναι ο Γιάννης Γούμενος, ένας από τους πλέον... επεισοδιακούς προέδρους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έφυγε κυνηγημένος από τους οπαδούς, αφήνοντας ακόμη πιο βαθιά χωμένη στα χρέη την ποδοσφαιρική ομάδα.

Η σύλληψή του έφερε πάλι στο φως τη μελανή ιστορία των παραγόντων που εμφανίστηκαν ως σωτήρες στον ΠΑΟΚ, για να αφήσουν όμως πίσω τους συντρίμμια και απογοητεύσεις.

Εφυγε κυνηγημένος

Από τον Γιώργο Μπατατούδη, που με διώξεις και κατηγορίες σε βάρος του βρέθηκε από πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αναζητεί καταφύγιο στη Λιβύη, και τον Γιάννη Γούμενο, ο οποίος τον διαδέχθηκε τον Ιούνιο του 2004 και παρέμεινε στο τιμόνι της ΠΑΕ για περίπου 2,5 χρόνια, για να υποχρεωθεί να φύγει έπειτα από συλλαλητήρια, φτάσαμε στο φιάσκο με τον Βασιλάκη Φλωρίδη, που εμφανίστηκε ως σωτήρας-επενδυτής το περασμένο καλοκαίρι.

Ενώ σε βάρος του Γ. Γούμενου εκκρεμούν υποθέσεις στα ποινικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από την εποχή που ήταν μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αφορούν φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης για μια άλλη, όχι και τόσο γνωστή υπόθεση: Την εμπλοκή του στην εταιρεία «Παρατηρητής ΑΕ» της Θεσσαλονίκης που χρωστάει στο Δημόσιο 1.045.670 ευρώ και της οποίας φέρεται ότι ήταν διευθύνων σύμβουλος από το 2004 μέχρι το 2010.

Η συγκεκριμένη εταιρεία περιελάμβανε τον ομώνυμο εκδοτικό οίκο, τον ραδιοφωνικό ενημερωτικό σταθμό «Ο Παρατηρητής», τον μουσικό σταθμό «Ανατολικός» κ.λπ. Ο «Παρατηρητής» δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '80 στη Θεσσαλονίκη από τον Π. Παπασαραντόπουλο και είχε παρουσιάσει θετικό προφίλ, μέχρι που άρχισε η αντίστροφη πορεία, για να οδηγηθεί στην αδυναμία πληρωμών και να τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

Δικαιολογημένα εγείρονται ερωτηματικά για την εμπλοκή Γούμενου, αφού είναι απορίας άξιον πώς βρέθηκε να επενδύει και να τελεί διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας που είχε πάρει ήδη την κάτω βόλτα, με «άνοιγμα» το 2004 της τάξης των 15 εκατ. ευρώ. Στις 2/10/2004 μάλιστα ο κάτοχος του 55% Π. Παπασαραντόπουλος φέρεται να εγκατέλειψε τη διεύθυνση της εταιρείας.

Πάντως ο 51χρονος πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης με τις χειροπέδες στα χέρια, για να οδηγηθεί αρχικά από τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια Πολυγύρου, όπου πέρασε τη νύχτα, και την Πέμπτη στον εισαγγελέα. Αν και η σύλληψη έγινε στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκε στον Πολύγυρο γιατί ως έδρα της εταιρείας «Παρατηρητής ΑΕ» εμφανίζεται το Λάκωμα Χαλκιδικής. Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για τις οφειλές του στο Δημόσιο και ο Γ. Γούμενος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου.

Ζήτησε όμως και πήρε αναβολή για τις 19 Ιανουαρίου, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι... δεν έχει σχέση με την υπό εκκαθάριση εταιρεία «Παρατηρητής ΑΕ» και προσωπικά δεν έχει καμία οφειλή προς το Δημόσιο, ενώ υποσχέθηκε ότι θα προσκομίσει στη δίκη όλα τα στοιχεία.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ/ΕΘΝΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
'Επιασαν για χρέη, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ Γ. Γούμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...