Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ελληνικό διάβημα προς το ΥΠΕΞ των Σκοπίων για την «κηδεία της Ελλάδας»

Σε διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων προχώρησε η επικεφαλής του Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, πρέσβυς Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, με αφορμή το πρόσφατο «καρναβάλι» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Βέβτσανι γειτονικής χώρας και είχε ως θέμα την «Κηδεία της Ελλάδας» στο οποίο κάηκαν και ελληνικές σημαίες.

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το καρναβάλι, το οποίο λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και εγκαινιάστηκε από την υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, είχε θέμα την αναπαράσταση της «κηδείας της Ελλάδος», όπου οι συμμετέχοντες έφεραν ενδυμασίες που αποτύπωναν χάρτη αλυτρωτικού περιεχομένου με τον Ήλιο της Βεργίνας και έκαψαν την ελληνική σημαία.

Προς το ΥΠΕΞ των Σκοπίων υπογραμμίστηκε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε επίσημη καταδίκη των εκδηλώσεων αυτών, αλλά, αντιθέτως, το καρναβάλι χαρακτηρίστηκε από την υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ ως «διαμάντι της Μακεδονικής παράδοσης».

Η κ. Παπαδοπούλου ζήτησε από το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας, να καταδικάσει επίσημα και απερίφραστα τα έκτροπα και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καταλογισμό ευθυνών και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, τα οποία δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και δεν συνάδουν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αρχές καλής γειτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...