Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡ Αχαϊας: Αύξηση των αυτοκτονιών λόγω κρίσης

Η Επιτροπή Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς επισημαίνει τα ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία του Συμβουλευτικού Κέντρου Ατόμου και Οικογένειας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, από τα οποία φαίνεται ότι υπήρξε για το έτος 2011, διπλασιασμός των περιστατικών που προσέγγισαν την υπηρεσία σε σχέση με το 2010, και επίσης μειώθηκε κατά 4 έτη ο μέσος ορος της ηλικίας των εξυπηρετούμενων.

Είναι φανερό ότι η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση εμφάνισης άγχους και κατάθλιψης, κυρίως στους νέους και στις γυναίκες. Και όπως προκύπτει από άλλα στοιχεία, σε αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών.

Την ίδια στιγμή που γίνεται στυγνό «κούρεμα» των δαπανών και των δομών για την υγεία και δη την ψυχική.

Η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει ότι η κατάσταση αυτή επιβάλλει, πέρα από τον αγώνα να σταματήσει η πολιτική αυτή που οδηγεί στην εξαθλίωση της κοινωνίας, την ένταση της προσπάθειας όλων των κοινωνικών συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων, φορέων και πολιτών της περιοχής μας για την ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής με μια ταυτόχρονη νέα ιεράρχηση αξιών και προτεραιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...