Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Συγκράτηση μισθών και αύξηση παραγωγικότητας ζητεί ο Ράιχενμπαχ

Η συγκράτηση των μισθών και η αύξηση της παραγωγικότητας θα βοηθήσουν να καλυφθεί το χάσμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής από την ευρωπαϊκή οικονομία τονίζει στον «Τύπο της Κυριακής» ο επικεφαλής της «Ομάδας Κρούσης» της ΕΕ κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Εκτίμησε πως έως τα τέλη του 2013 η Ελλάδα μπορεί να έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς καθώς, όπως επισημαίνει, από το 2010 το μοναδιαίο κόστος εργασίας περιορίζεται ταχύτερα από ότι στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Ράιχενμπαχ αναγνωρίζει ότι η παρατεταμένη ύφεση προκαλεί μεγάλες συνέπειες στους πολίτες σε εισοδηματικό, εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο και ζητά να τεθούν φιλόδοξοι αλλά ρεαλιστικοί στόχοι και χρονοδιαγράμματα. Υπογραμμίζει την ανάγκη να βελτιωθεί η απόδοση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων - κάτι στο οποίο θα συμβάλλει όπως λέει η ομάδα του- και ταυτόχρονα προαναγγέλλει περιορισμό των γραφειοκρατικών εμποδίων με σειρά παρεμβάσεων που θα συμφωνηθούν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά το δημόσιο επισημαίνει πως μια πραγματική κουλτούρα συντονισμού όπως το διυπουργικό όργανο υπό τον πρωθυπουργό αποτελεί κλειδί για την επιτυχία και προσθέτει ακόμη ως παράγοντες επιτυχίας την επαγγελματική διαχείριση του προσωπικού, την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού, την αποτελεσματική ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την επαγγελματική διαχείριση του προϋπολογισμού.

Υπογραμμίζει πως με ισχυρή πολιτική βούληση θα έλθουν απτά αποτελέσματα αν και αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μακροχρόνια, σύνθετη και δύσκολη προσπάθεια που θα απαιτήσει σημαντικές αλλαγές στις δομές των ελληνικών υπουργείων, στις διαδικασίες, στις μεθόδους εργασίας και τη νοοτροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...