Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Γέροι οι 50άρηδες για τα 20χρονα!


Η νέα γενιά (οι ηλικίες κάτω των 25 ετών) πιστεύουν ότι η τρίτη ηλικία αρχίζει στα… 54 χρόνια και ότι η νιότη τελειώνει μόλις κλείσουμε τα 32 μας χρόνια, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

Ανεξαρτήτως ηλικίας, εξάλλου, ο κόσμος πιστεύει πως η νιότη τελειώνει στα 41 και η τρίτη ηλικία αρχίζει στα 59, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε το βρετανικό Υπουργείο Εργασίας & Συντάξεων.

Οι μόνοι που θεωρούν ότι η νιότη κρατάει πολύ είναι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι θεωρούν τα 52 χρόνια ως τέλος της νιότης και τα 68 ως έναρξη της τρίτης ηλικίας.

Ο βρετανός υπουργός Συντάξεων Στηβ Ουέμπ δήλωσε πως οι στατιστικές αυτές αντανακλούν την αρνητική στάση που έχουμε απέναντι στη γήρανση – μία στάση που δεν δικαιολογείται από την αδιάκοπη αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και την πρόοδο της επιστήμης, που επιτρέπει σε ολοένα περισσότερους ανθρώπους να γερνούν με απαράμιλλη χάρη.

«Οι άνθρωποι σήμερα ζουν περισσότερο, εργάζονται περισσότερο και συμβάλλουν επί περισσότερα χρόνια στην κοινωνική και οικονομική ζωή», είπε.

«Οι αντιλήψεις μας για το γήρας πρέπει να συμβαδίζουν με την πραγματικότητα της αυξανόμενης μακροζωίας μας και όχι να μένουν προσκολλημένες στο παρελθόν».

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμη πως για τον έναν στους επτά συμμετέχοντες, είναι «εντελώς απαράδεκτο» να έχουν ως μάνατζερ ή προϊστάμενο έναν 70χρονο.

Για τους ειδικούς, οι αντιλήψεις αυτές είναι αρνητικές γιατί υποδηλώνουν πως όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο πολύ κινδυνεύουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...