Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Βόμβα! Γερμανική εταιρία παραδέχεται τις «μίζες» σε οπλικά συστήματα

Αναγνώρισαν στον Εισαγγελέα της Βρέμης ότι είχαν γίνει παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα


Έως τα τέλη του περασμένου Αυγούστου ήταν ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Rheinmetall Electronic Systems, αλλά έκλεισε το γραφείο του στην Ελλάδα και έφυγε άρον άρον για τη Γερμανία.

Ωστόσο, αναγνώρισε στην εισαγγελία της Βρέμης ότι η εταιρεία του είχε προβεί σε παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα για να πάρει συμβόλαια στο τέλος της υπουργικής θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου


Σύμφωνα με την Καθημερινή η  Rheinmetall Electronic Systems είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό ηλεκτρονικού εξοπλισμού των αρμάτων μάχης Leo-2 (συστήματα διεύθυνσης βολής) αλλά και στην προμήθεια των συστημάτων εδάφους αέρος Asrad.
Στην απολογία του στην Αθήνα, την περασμένη Δευτέρα, ο άλλοτε αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών (από το 1996 έως το 2002) του υπουργείου Αμυνας, Αντώνης Κάντας, ομολόγησε ότι είχε λάβει: ποσό 1,7 εκατ. ευρώ από δύο συνεργάτες του αντιπροσώπου του προμηθευτή των αρμάτων και ποσό 1,5 εκατ. ευρώ από τον αντιπρόσωπο της Rheinmetall.

Παράνομες πληρωμές

Η γερμανική εταιρεία, απαντώντας σε ερώτημα που της υποβλήθηκε, αναγνώρισε ότι είχαν γίνει παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα, με την προσθήκη ότι «αυτές έχουν τελεστεί πολλά χρόνια πριν».
Η Rheinmetall συνεργάζεται με την εισαγγελία της Βρέμης για την αποκάλυψη των πληρωμών αυτών.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας απέφυγε να διευκρινίσει πάντως τι αφορούσαν αυτές οι παράνομες πληρωμές.

Αντιπρόσωπος της εταιρίες της Βρέμης Atlas

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της Rheinmetall μέχρι το 2007, κ. Π.Ε., πρώην αξιωματικός, ήταν αντιπρόσωπος και της εταιρείας της Βρέμης Αtlas.
O νομικός παραστάτης του εμφανίσθηκε στις ελληνικές ανακριτικές αρχές και δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να συνεργασθεί με τους ανακριτές. Ωστόσο, σύμφωνα με γραπτές απαντήσεις που έχει δώσει στις γερμανικές αρχές, αρνείται κάθε ανάμειξη σε παράνομες πληρωμές

exedra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...