Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Βόμβα! Γερμανική εταιρία παραδέχεται τις «μίζες» σε οπλικά συστήματα

Αναγνώρισαν στον Εισαγγελέα της Βρέμης ότι είχαν γίνει παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα


Έως τα τέλη του περασμένου Αυγούστου ήταν ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Rheinmetall Electronic Systems, αλλά έκλεισε το γραφείο του στην Ελλάδα και έφυγε άρον άρον για τη Γερμανία.

Ωστόσο, αναγνώρισε στην εισαγγελία της Βρέμης ότι η εταιρεία του είχε προβεί σε παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα για να πάρει συμβόλαια στο τέλος της υπουργικής θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου


Σύμφωνα με την Καθημερινή η  Rheinmetall Electronic Systems είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό ηλεκτρονικού εξοπλισμού των αρμάτων μάχης Leo-2 (συστήματα διεύθυνσης βολής) αλλά και στην προμήθεια των συστημάτων εδάφους αέρος Asrad.
Στην απολογία του στην Αθήνα, την περασμένη Δευτέρα, ο άλλοτε αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών (από το 1996 έως το 2002) του υπουργείου Αμυνας, Αντώνης Κάντας, ομολόγησε ότι είχε λάβει: ποσό 1,7 εκατ. ευρώ από δύο συνεργάτες του αντιπροσώπου του προμηθευτή των αρμάτων και ποσό 1,5 εκατ. ευρώ από τον αντιπρόσωπο της Rheinmetall.

Παράνομες πληρωμές

Η γερμανική εταιρεία, απαντώντας σε ερώτημα που της υποβλήθηκε, αναγνώρισε ότι είχαν γίνει παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα, με την προσθήκη ότι «αυτές έχουν τελεστεί πολλά χρόνια πριν».
Η Rheinmetall συνεργάζεται με την εισαγγελία της Βρέμης για την αποκάλυψη των πληρωμών αυτών.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας απέφυγε να διευκρινίσει πάντως τι αφορούσαν αυτές οι παράνομες πληρωμές.

Αντιπρόσωπος της εταιρίες της Βρέμης Atlas

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος της Rheinmetall μέχρι το 2007, κ. Π.Ε., πρώην αξιωματικός, ήταν αντιπρόσωπος και της εταιρείας της Βρέμης Αtlas.
O νομικός παραστάτης του εμφανίσθηκε στις ελληνικές ανακριτικές αρχές και δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι διατεθειμένος να συνεργασθεί με τους ανακριτές. Ωστόσο, σύμφωνα με γραπτές απαντήσεις που έχει δώσει στις γερμανικές αρχές, αρνείται κάθε ανάμειξη σε παράνομες πληρωμές

exedra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...