Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Τα «λαγούμια» της φοροδιαφυγής στο Αγρίνιο -Κύκλωμα που διακινούσε παράνομα καπνό έπεσε στα χέρια του ΣΔΟΕ

Στα ίχνη κυκλώματος παράνομης παραγωγής και πώλησης καπνού βρίσκεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, όπως προκύπτει από τη σύλληψη ενός άνδρα στην Αιτωλοακαρνανία στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 160 κιλά καπνού.


Οπως γράφει η zougla.gr ο συλληφθείς είχε δημιουργήσει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος ήταν υπόγειος και έτσι δύσκολα μπορούσε να τον αντιληφθεί κάποιος. Υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με την δράση του, έτσι όταν οι ελεγκτές πέρασαν την πόρτα της οικίας του ήταν προετοιμασμένοι».


Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο σπίτι του στο χωριό Ρίβιο στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, εντοπίστηκαν αρχικά 100 κιλά φρέσκου λεπτοκομμένου καπνού και μία αυτοσχέδια μηχανή κοπής του (χαβάνι).

Ακολούθησε αυτοψία στο χώρο έξω από το σπίτι όπου και εντοπίστηκε ένας καλά κρυμμένος αποθηκευτικός χώρος περίπου 14 m2 τον οποίο ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε για την κοπή του καπνού.

Ο εν λόγω χώρος είχε χτιστεί με τούβλα και επίχρισμα της υπερυψωμένης βεράντας του σπιτιού του, διαστάσεων περίπου 7 μέτρων μήκους και 2 μέτρων πλάτους.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε είχε σκάψει ένα λαγούμι προκειμένου η είσοδος να μην γίνεται αντιληπτή. Εντός του χώρου αυτού, βρέθηκαν και τα υπόλοιπα κιλά της ποσότητας καπνού, συνολικού βάρους 60 κιλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...