Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΣΔΟΕ και Δικαιοσύνη ψάχνουν τους μεσάζοντες όπλων - Ποιους έδειξε ο Κάντας

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνουν πλέον όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Αμυνας επί θητείας όλων των υπουργών-γαλάζιων και πράσινων-που πέρασαν από την λεωφόρο Μεσογείων τα τελευταία χρόνια.


Η κατάθεση του πρώην συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου Αντώνη Κάντα έδειξε τις διαδρομές της μίζας για τις υποθέσεις των υποβρυχίων και των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ, αλλά και μικρότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων που έτρεξαν την δεκαετία του 2000.


Ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών «έδωσε» στην κατάθεση του, σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατη δικαστική πηγή, οκτώ μεσάζοντες οπλικών συστημάτων και τώρα η Δικαιοσύνη θα περάσει από ενδελεχή έλεγχο όλες τις εταιρείες που συνεργάστηκαν με το υπουργείο Αμυνας τα τελευταία χρόνια.

Η έρευνα αυτή θα αφορά είτε τους εκπροσώπους μεγάλων πολυεθνικών, είτε μικρότερες εταιρείες και τους αντιπροσώπους τους. Εκτός από ελέγχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς θα ακολουθήσει και ερευνά του ΣΔΟΕ στις εδώ εγκατεστημένες εταιρείες τους.

Τι περιέγραψε ο Καντάς για το κύκλωμα των μιζών στα εξοπλιστικά

Σε χιονοστιβάδα αποκαλύψεων εξελίχθηκε η υπόθεση της σύλληψης του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Αντώνη Καντά, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για μίζες εκατομμυρίων ευρώ. Ο Αντώνης Καντάς φέρεται να έχει αποδεχθεί ότι έλαβα μίζες μαμούθ, ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία, κατά την ομολογία του, συνδέονται με τουλάχιστον 10 εξοπλιστικά προγράμματα.

Πλην των 8 μεσαζόντων, έχει κατονομάσει ως εμπλεκόμενους στις διαδρομές για την απόκρυψη των «μαύρων χρημάτων», δύο Ελβετούς χρηματιστές, τον νομικό που τον βοηθούσε να συστήνει εξωχώριες εταιρίες και τους εμφανιζόμενους ως εκπροσώπους για πέντε τέτοιας νομικής μορφής εταιρίες.

Επίσης, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι «θεωρεί απίθανο, αφού πήρε αυτός να μη τα πήραν οι ... από πάνω και οι ..από κάτω», παράνομα χρήματα, ωστόσο φαίνεται να περιορίζει την αναφορά του αυτή, στην ιεραρχία του υπουργείου Άμυνας μόνο για το διάστημα που πολιτικός προϊστάμενος του, ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με Διευθυντή Εξοπλισμών τον Γιάννη Σμπώκο.

Ο κ. Κάντας παρέμεινε στην θέση του επί τέσσερις μήνες και επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά φέρεται να διευκρινίζει στην απολογία του ότι ουσιαστικά ο διάδοχος του κ. Τσοχατζόπουλου τον είχε «παγώσει» και ως εκ τούτου δεν υπογράφηκε καμία σύμβαση.

Ένας ακόμη εμπλεκόμενος, πλην του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...