Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ερχονται νέες συλλήψεις σε Αθήνα και Βόλο για τοκογλυφία

Δύο νέα κυκλώματα τοκογλυφίας που δραστηριοποιούνται στην Αττική και το Βόλο ερευνά το ΣΔΟΕ και οι συλλήψεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, όπως και στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτεται ένα εκτεταμένο δίκτυο νομιμοποίησης εσόδων με την επίκληση κερδών από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Τα δύο αυτά κυκλώματα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» είναι μικρότερα μεν από αυτό που αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά εξίσου σημαντικά και τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα που έχει παραγγείλει το υπουργείο Οικονομικών και διενεργεί τους τελευταίους μήνες η Υπηρεσία Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ.

Στελέχη του ΣΔΟΕ επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες τοκογλυφικού περιεχομένου παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση καθώς η αδυναμία πολλών επιχειρηματιών να αντλήσουν χρήματα από τα πιστωτικά ιδρύματα τους οδηγεί σε τοκογλύφους, με ανεξέλεγκτες συνέπειες τόσο για τις επιχειρήσεις τους όσο και για τις οικογένειές τους.

Σχετικά με τα κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ που χρησιμοποιούνται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει βεβαιώσεις κερδισμένων δελτίων υψηλών ποσών που έχουν ζητηθεί από διάφορα φυσικά πρόσωπα προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα. Ηδη έλαβε την πρώτη παρτίδα βεβαιώσεων που προέρχονται από τα παιχνίδια του Στοιχήματος, του Λόττο και του Τζόκερ και έχει ξεκινήσει σε βάθος έλεγχος των στοιχείων των ληπτών που φέρονται ως κερδισμένοι μεγάλων ποσών. Οπως τονίζει το στέλεχος του ΣΔΟΕ, έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον ΟΠΑΠ και θα αποστέλλονται συνεχώς τα στοιχεία όσων ζητούν βεβαιώσεις, προκειμένου να διερευνηθεί εάν πραγματικά είναι οι δικαιούχοι ή εάν τα έχουν αγοράσει από πρακτορεία ακόμα και από τους πραγματικούς δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...