Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Κλήθηκε σε απολογία ο Πάνος Ευσταθίου για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Τον κατονόμασε ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών ότι του έδωσε μίζα 1,5 εκατ. ευρώ για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών - Θα περάσει την πόρτα του ανακριτή στις 2 Ιανουαρίου

Κλήση από τους ανακριτές για να απολογηθεί για τις μίζες για τα εξοπλιστικά έλαβε για τις 2 Ιανουαρίου ο 83χρονος έμπορος όπλων Πάνος Ευσταθίου.


Τον Ευσταθίου φέρεται να κατονόμασε ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών στο υπ. Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Κάντας, ότι του έδωσε μίζα 1,5 εκατ. ευρώ για δύο συμβάσεις εξοπλιστικών.

Σύμφωνα με το συνήγορό του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο υπέργηρος επιχειρηματίας είναι ήδη έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Ο Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος έχει ήδη δώσει κατάθεση και στην Εισαγγελία της Βρέμης, δραστηριοποιείτο από τη δεκαετία του '80 ως αντιπρόσωπος της Atlas Elektroniks στην Ελλάδα, που είχε αναλάβει να εξοπλίσει τα υποβρύχια με σόναρ στο πλαίσιο της σύμβασης «Ποσειδώνας 2». Επρόκειτο για σύμβαση αναβάθμισης των υποβρυχίων που υπογράφτηκε το 2002 επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου.

Κατάθεση για την εμπλοκή του είχε δώσει και ο επιχειρηματίας. Αλέξανδρος Αβατάγγελος, επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Κάντας ήταν το «νούμερο 3» στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και Γιάννου Παπαντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...