Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Έβαλαν χέρι σε 600.000 καταθέσεις

Τη στιγμή που δρομολογείται νομοθετικά η απευθείας αφαίμαξη των τραπεζικών λογαριασμών από τις Εφορίες, η επίθεση του Δημοσίου στους λογαριασμούς οφειλετών που έχουν λυγίσει από τα φορολογικά βάρη, συνεχίζεται με απίστευτη ένταση. Το τρέχον έτος, πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις εις βάρος τουλάχιστον 600.000 καταθετών!


Σύμφωνα με τα βιβλία των δηλώσεων τρίτων του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το 2013 κατατέθηκαν 98.743 δηλώσεις τρίτων, η καθεμία όμως από τις οποίες αφορά πολύ περισσότερους οφειλέτες, που με μετριοπαθείς υπολογισμούς αλλά και σύμφωνα με την επιτόπια έρευνα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» ξεπερνούν τους 600.000. Εννοείται βέβαια ότι δεν πρόκειται για τα μεγάλα ψάρια, αλλά κυρίως για τους μικρούς και μεσαίους οφειλέτες του Δημοσίου.

Σε κάθε περίπτωση η επίθεση κλιμακώνεται. Εντός του 2013 οι κατασχέσεις του Δημοσίου (δηλώσεις τρίτων) για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών φτάνουν κατά μέσο όρο τις 500 ημερησίως, ενώ υπάρχουν και μέρες που επιδόθηκαν περισσότερες από 1.000! Δεν στρέφονται μόνο όμως εναντίον των καταθετών, αλλά και κατά των συνταξιούχων, καθώς στα βιβλία του Ειρηνοδικείου υπήρξαν συντάξεις που κατάσχονται στα χέρια ασφαλιστικών ταμείων!

Κατασχέσεις καταθέσεων οφειλετών από το Δημόσιο μέσω του Ειρηνοδικείου Αθηνών:

• 98.749 οι αιτήσεις το 2013 έναντι 70.387 πέρσι
• Κάθε αίτηση περιέχει πολλά ονόματα οφειλετών
• Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα οι αιτήσεις κατασχέσεις φτάνουν τις 500 κατά μέσον όρο!
• Συνολικά, το 2013 επιχειρήθηκαν κατασχέσεις καταθέσεων (κυρίως μισθών) σε πάνω από 600.000 οφειλέτες
• Αυξάνονται οι αιτήσεις της Εφορίας για κατάσχεση και των συντάξεων
• Το νέο σύστημα της απευθείας σύνδεσης της Εφορίας με τις τράπεζες θα διευκολύνει την αφαίμαξη των καταθέσεων χωρίς προειδοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...