Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Εκτός και από την Εθνική Τράπεζα ο Τομπούλογλου - Τον πέταξαν και από το Παίδων

Απολύθηκε από την Εθνική Τράπεζα ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και παθητική δωροδοκία.


Την εντολή για την άμεση απόλυση του Χάρη Τομπούλογλου, που ήταν υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

αράλληλα, ο Χάρης Τομπούλογλου παύθηκε από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Την απόφαση έλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων από το ΔΣ του νοσοκομείου στον κοινό διοικητή, κ. Μάνο Παπασάββα και την αναπληρώτρια διοικήτρια, κυρία Μαρίνα Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά την ιδιότητα του ισόβιου μέλους του κ. Τομπούλογλου στο Ίδρυμα «Παναγή και Αγλαΐας Κυριακού», την καθαίρεσή του πρέπει να εισηγηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Κληροδοτημάτων, που εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια να εκδοθεί απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών -πρόκειται για την ίδια διαδικασία, με την οποία απέκτησε και την ιδιότητα του ισόβιου μέλους.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η απολογία και του 40χρονου συνεργού του κ. Τομπούλογου, ο οποίος κατηγορείται για αντίσταση κατά της Αρχής.

Ο κ.  Τομπούλογλου συνελήφθη το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων σε καφετέρια επί της οδού Ιπποκράτους από άνδρες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από την καταγγελία του προέδρου  διαφημιστικής εταιρείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...