Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Και με το νόμο οι κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη προς το Δημόσιο

Σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα, το Υπουργείο Οικονομικών καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και δίνει το πράσινο φως για διαδικασίες - εξπρές όσον αφορά την κατάσχεση καταθέσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη.

Το Σύστημα αυτό , όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα» θα επιτρέπει την άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών που ανήκουν σε φορολογουμένους, καθώς και για το τρέχον υπόλοιπο του λογαριασμού.

Όλες αυτές οι πληροφορίες θα δίνονται σε φορείς του στενού, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ασκούν ελεγκτικό και διωκτικό έργο , δηλαδή το ΣΔΟΕ, τις εφορίες, την Οικονομική Αστυνομία, τον Οικονομικός Εισαγγελέας, τον Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς .

Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα της αυτοματοποιημένης πρόσβασης σε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, πληρωμών και δανείων.

Με τη νέα διαδικασία, θα εισπράττονται σχεδόν αυτόματα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, υπό την προϋπόθεση ότι μετά την είσπραξη το υπόλοιπο των καταθέσεων δεν θα είναι μικρότερο των 1.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...