Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Guardian: Εκατομμύρια τηλεφωνικές υποκλοπές στις ΗΠΑ από την NSA και το FBI

The seal of the U.S. National Security Agency....
(Photo credit: Wikipedia)
Αποκλειστικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian αποκαλύπτει σήμερα ότι η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τα τηλέφωνα εκατομμυρίων Αμερικανών, πελατών της εταιρείας Verizon, σύμφωνα με απόρρητη απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου, που ελήφθη τον περασμένο Απρίλιο.

Αντίγραφο της απόφασης, που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, αναφέρει ότι η Verizon είναι υποχρεωμένη για λόγους εθνικής ασφάλειας να «παρακολουθεί σε καθημερινή βάση» όλες τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των πελατών της και να προωθεί τις πληροφορίες που συγκεντρώνει στην NSA και το FBI, είτε αφορούν εσωτερικές είτε διεθνείς κλήσεις με πολίτες άλλων χωρών.

Το έγγραφο δείχνει, για πρώτη φορά ότι η κυβέρνηση Ομπάμα παρακολουθεί εκατομμύρια Αμερικανούς χωρίς να εξετάζει αν είναι ύποπτοι ή ελέγχονται για το παραμικρό.

Το μυστικό Δικαστήριο Παρακολούθησης Διεθνούς Αντικατασκοπείας (FISA) εξέδωσε αυτή την απόφαση στις 25 Απριλίου και είναι τρίμηνης ισχύος.

Παρόμοιες αποκαλύψεις είχαν γίνει για ανάλογες παρακολουθήσεις και υποκλοπές επί διακυβέρνησης Μπους, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι και ο Ομπάμα ακολουθεί την ίδια πολιτική στο ζήτημα.

Ο Guardian ζήτησε από την NSA, το Λευκό Οίκο και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχετική δήλωση πριν από τη δημοσίευση του αποκλειστικού ρεπορτάζ αλλά αρνήθηκαν οποιοδήποτε σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...