Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

"Βιομηχανία" φοροδιαφυγής από επώνυμους σε κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων!

Λαβράκι τσίμπησαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, καθώς οι συνήθεις καλοκαιρινοί έλεγχοι ενδεχομένως να αποδειχθούν... χρυσοφόροι αυτή τη φορά. Πρόκειται για τη «φάμπρικα» εκμίσθωσης πολυτελών κατοικιών σε κοσμοπολίτικα νησιά των Κυκλάδων έναντι χιλιάδων ευρώ, των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν δηλώνουν, όμως, ούτε μισό ευρώ στην εφορία, εμφανίζοντας τους μισθωτές ως προσκεκλημένους φιλοξενούμενους!

«Πόσοι δεν έχουν δει σε περιοδικά μόδας ή... κοινωνικού σχολιασμού, φωτογραφίες γνωστών Ελλήνων και ξένων επώνυμων επιχειρηματιών, ηθοποιών, τραγουδιστών σε κυκλαδίτικες πολυτελείς βίλες, υποτίθεται φιλοξενούμενοι γνωστών Ελλήνων;» λένε στελέχη του ΣΔΟΕ.

Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από ειδικά περιοδικά και σχετικές καταχωρήσεις σε ειδικά site και οι ενδείξεις φοροδιαφυγής είναι πραγματικά εντυπωσιακές, καθώς πέρα από τις κρυφές εκμισθώσεις των πολυτελών κατοικιών, η φάμπρικα επεκτείνεται κατά περίπτωση και στην εκμίσθωση πολυτελών σκαφών αναψυχής.

Εμπειρα στελέχη του ΣΔΟΕ δηλώνουν ότι οι έρευνες θα ξεκινήσουν από τα... ρολόγια κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και θα φτάσουν έως το άνοιγμα λογαριασμών στο εξωτερικό, όπου εκτιμάται ότι φυγαδεύονται τα αποκρυβέντα εισοδήματα.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο να... συναντηθούν αυτές οι έρευνες, με τις έρευνες που συνεχίζονται για τα εμβάσματα αλλά και τις αγορές κατοικιών στο Λονδίνο, στο Μιλάνο, στο Παρίσι, στη Ρώμη, από Ελληνες την τριετία της κρίσης.



Πηγή: | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...