Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Καλούν 500.000 ιδιοκτήτες που ρύθμισαν τους ημιυπαίθριους να πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους!

Υποχρεωτικά στο Ε9 καλούνται να δηλώσουν τουλάχιστον 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων τα τετραγωνικά μέτρα ημιυπαίθριων ή αυθαίρετων χώρων που έχουν τακτοποιήσει καθώς αυτά θα προσμετρηθούν ως φορολογητέα επιφάνεια της κύριας κατοικίας.

Σύμφωνα, με το Mega,  οι ιδιοκτήτες ακινήτων που προχώρησαν σε τακτοποίηση θα πληρώσουν επιπλέον ενιαίο φόρο το 2014, τον ΦΑΠ για το 2013 αλλά και τα υψηλά τεκμήρια από τα οποία θα προσδιοριστεί σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους μεγαλύτερο φορολογητέο εισόδημα άρα και μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Aυστηρά θα ελεγχθούν οι επιστροφές άνω των 100 ευρώ καθώς όσοι τις έλαβαν θα κληθούν να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά, τα οποία αποδεικνύουν την επιστροφή και στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα παίρνει πίσω τα χρήματα που δικαιούται.

Επίσης, για  περίπου 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες εκτός από το αυξημένο τέλος επιτηδεύματος που έχουν να πληρώσουν φέτος, θα έχουν νέα επιβάρυνση για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που έλαβαν ως επαγγελματίες, καθώς δεν έχει παρακρατηθεί από τα λογιστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...