Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Πως έγινε η σύλληψη του «ληστή με τα καλάσνικοφ» - Οδηγείται στην ανακρίτρια

Σε σπίτι που νοίκιαζε τους τελευταίους μήνες, στον Αγ. Ανδρέα Αττικής συνελήφθη χθες τα ξημερώματα ο 43χρονος Χρ. Λ., «εγκέφαλος» σπείρας που διέπραττε ένοπλες ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών σε Αττική και περιφέρεια. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία μετείχε ομάδα της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Κινδύνευσε, μάλιστα, να ματαιωθεί, καθώς 10 λεπτά πριν από την έφοδο σημειώθηκε... σεισμός με επίκεντρο το γειτονικό Πικέρμι και οι επικεφαλής αστυνομικοί εξέφραζαν φόβους ότι δεν θα «έπιαναν» στον ύπνο, όπως είχαν σχεδιάσει, τον 43χρονο. Το σπίτι στον Αγ. Ανδρέα ήταν μισθωμένο στο όνομα γυναίκας με την οποία ο Χρ. Λ. διατηρεί φιλική σχέση.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τη συμμετοχή του σε 18 ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και χρηματαποστολές, 5 απόπειρες ληστειών, 16 κλοπές οχημάτων, ενώ σε τρεις περιπτώσεις ο 43χρονος κατηγορείται ότι πήρε μέρος σε ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, σε Αττική και Καλαμάτα. Η λεία από τις 18 ληστείες ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ.

Στο διάστημα μετά την αιματηρή ληστεία της Εμπορικής Τράπεζας Καλαμάτας (Μάιος 2012), κατά την οποία συνελήφθησαν τρεις δράστες και τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ο 43χρονος, που διέφυγε τη σύλληψη, φέρεται να διέπραξε τρεις ακόμα ένοπλες ληστείες. Η πρώτη από αυτές σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2012 στα κεντρικά γραφεία της ΕΚΟ στον Ασπρόπυργο. Τότε, οι δράστες είχαν αφαιρέσει 500.000 ευρώ. Ακόμα, στον 43χρονο αποδίδεται συμμετοχή στην αποτυχημένη απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στο λιμάνι της Κυλλήνης τον Αύγουστο. Τότε, οι δράστες είχαν προσπαθήσει (δίχως να τα καταφέρουν) να παραβιάσουν το θωρακισμένο όχημα χρησιμοποιώντας συσκευή οξυγόνου που μετέφεραν μαζί τους. Τέλος, ο 43χρονος φέρεται να πήρε μέρος στη ληστεία στα κεντρικά γραφεία των εταιρειών ΕΤΕΚΑ και SILK OIL στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, τον περασμένο Νοέμβριο. Είχαν αρπάξει 115.000 ευρώ, ενώ κατά τη διαφυγή τους είχαν ανοίξει πυρ εναντίον περιπολικού που τους καταδίωξε.

Οσον αφορά τη ληστεία στις 7 Μαΐου 2012, σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην Καλαμάτα, ο Χρ. Λ. είχε καταφέρει μαζί με τρεις ακόμα συνεργούς του να ξεφύγει από αστυνομικούς που είχαν περικυκλώσει διαμέρισμα-κρησφύγετο στην οδό Ευριπίδου 50, στο κέντρο της πόλης. Οι αστυνομικοί είχαν τότε καταφέρει να εντοπίσουν την πολυκατοικία, καθώς λίγα μέτρα πιο μακριά είχαν δει και συλλάβει 42χρονο, μέλος της σπείρας. Τη στιγμή που οι άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας ετοιμάζονταν να εισβάλουν στο διαμέρισμα, οι δράστες είχαν ανοίξει πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας τρεις από αυτούς. Τέσσερις από τους ληστές, ανάμεσα στους οποίους και ο 43χρονος, είχαν καταφέρει να διαφύγουν, ενώ τρεις είχαν συλληφθεί. Ανακρινόμενος, ο ένας από τους συλληφθέντες είχε κατονομάσει τον Χρ. Λ. ως το άτομο που είχε εισβάλει στην τράπεζα με το καλάσνικοφ, καθώς και αυτόν που είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών.

Ο 43χρονος οδηγείται σήμερα στο αυτόφωρο με την κατηγορία της οπλοκατοχής (στο σπίτι του βρέθηκαν δύο πιστόλια) και ακολούθως στην 31η τακτική ανακρίτρια για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, που εκκρεμούσε εις βάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...