Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών : οι ασθενείς πεθαίνουν από τα άχρηστα φίλτρα


Θρίλερ για σκληρά νεύρα είχει γίνει η προμήθεια φίλτρων για τους ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση.

Κανένας αρμόδιος εκπρόσωπος δεν έχει ευαισθητοποιηθεί, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα αιμοκαθερώμενων και γιατρών για τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται πλέον και είναι ακατάλληλα για τους ασθενείς.

Η αιμοκάθαρση είναι εξειδικευμένη, αφορά κάθε ασθενή ξεχωριστά και χρησιμοποιούνται φίλτρα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του καθενός.

Ένα απλό παράδειγμα είναι πως διαφορετικά φίλτρα χρησιμοποιούνται για παιδιά και άλλα για ενήλικες. Άλλα για έναν άνθρωπο με ύψος 1,60 μ. και άλλο για έναν με ύψος 1,90 μ.

Οι ίδιοι όμως οι ασθενείς, γι΄ άλλη μια φορά απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία να δώσει λύση σ΄ένα θέμα που αφορά την ίδια τη ζωή τους.

Η δική τους μαρτυρία (Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών),η επιστολή που στέλνουν στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Οικονομικών, αναφέρει :

"Επειδή το σίριαλ με τις τιμές των φίλτρων, ο τρόπος προμήθειας, οι ιστορίες με τα καρτέλ και όλα όσα κατά καιρούς ακούγονται από σχετικούς και άσχετους, από ανθρώπους που δεν έχουν δει φίλτρο ούτε σε φωτογραφία και από αιμοκάθαρση έχουν ημιμάθεια ή μαύρα μεσάνυχτα, ή ακόμη δεν ξέρουν ούτε τις τιμές των φίλτρων σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Υπουργείου Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τη θέση της γι’ αυτό το ευαίσθητο θέμα που αφορά την υγεία και την ζωή των νεφροπαθών.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να ασχοληθούμε με το ποιός και πόσο θα πουλήσει τα φίλτρα στα νοσοκομεία. Είμαστε όμως αποφασισμένοι και αμετακίνητοι να ασχοληθούμε με την ποιότητα των φίλτρων που έχει άμεση σχέση με την αιμοκάθαρση και το προσδόκιμο της επιβίωσής μας.

Όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι με 5 και 10 ευρώ μπορούν να προμηθεύσουν τα νοσοκομεία με φίλτρα προδιαγραφών και δυνατοτήτων που χρησιμοποιεί όλος ο πολιτισμένος κόσμος, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν.

Εμείς, το μόνο που ζητάμε είναι τα φίλτρα που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται και ότι άλλο αξιόλογο φίλτρο βγεί στο μέλλον να βρίσκονται στη διάθεση των γιατρών μας για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την αιμοκάθαρσή μας. Τα φίλτρα δεν είναι μαξιλαροθήκες ή ουροσυλέκτες. Είναι θεραπευτικά μέσα και η επιλογή τους για κάθε ένα ασθενή ανήκει και πρέπει να ανήκει στους ιατρούς και όχι στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για όλους αυτούς τους σωτήρες της εθνικής οικονομίας που μη υπολογίζοντας καθόλου την ανθρώπινη ζωή, είναι έτοιμοι να μας ρίξουν στον Καιάδα νομίζοντας ότι θα εξοικονομήσουν μερικά ευρώ και να γεμίσουν τα νοσοκομεία με φίλτρα αμφιβόλου ποιότητος, προερχόμενα από τρίτες χώρες (Αίγυπτο, Ινδία, Κίνα) όπως πρόσφατα επιχειρήθηκε.

Συνήθως είναι άνθρωποι που είτε δεν μπορούν να λύσουν τα διοικητικά αδιέξοδα που προκαλούν με τις ενέργειες τους και ρίχνουν τη βαριοπούλα στις πλάτες των αιμοκαθαρόμενων, είτε εξυπηρετούν ηθελημένα ή αθέλητα τα συμφέροντα αυτών που θέλουν για μια ακόμη φορά να ληστέψουν τα ελληνικά ταμεία. Όλα τα κοράκια δηλαδή που περιμένουν στα σύνορα να εισάγουν κάθε λογής φίλτρα από κάθε απίθανο κατασκευαστή χωρίς κανένα έλεγχο και προδιαγραφές, παρά μόνο την ταμπέλα του CE. Original μαϊμού δηλαδή, που εντυπωσιάζουν τους ιθαγενείς με καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια.

Οι κύριοι που τόσο εύκολα βγαίνουν στα κανάλια, μάλλον για τη δική τους προβολή και την εξασφάλιση της θεσούλας τους στο δημόσιο βίο, δεν τόλμησαν βέβαια να καταγγείλουν τα προβληματικά φίλτρα που κυκλοφορούν στα νοσοκομεία της Ελλάδας και φυσικά δεν τόλμησαν ούτε να μετρήσουν, ούτε φυσικά να καταγγείλουν πόσοι αιμοκαθαρόμενοι πεθαίνουν από σκάρτα ή χαμηλής ποιότητας υλικά, ή από την έλλειψη τους όπως και του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού.

Γιατί δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους……"
ygeiapress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...