Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Χειρόγραφο 1.200 ετών ανατρέπει τα γεγονότα της Σταύρωσης του Ιησού!

​Ένα αιγυπτιακό χειρόγραφο που χρονολογείται 1.200 χρόνια πριν, έρχεται να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε για τη Σταύρωση του Ιησού! Το κείμενο φέρει την υπογραφή του Άγιου Κύριλλου της Ιερουσαλήμ, ωστόσο ο καθηγητής Βαν ντε Μπρεκ θεωρεί ότι πιθανότατα έχει γραφτεί από κάποιον άλλον.

Το αρχαίο κείμενο αποκαλύπτει πως ο Ιησούς είχε την ικανότητα να τροποποιεί την εξωτερική του εμφάνιση, ακόμη και να γίνεται αόρατος και παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες του, διαφορετικά απ’ότι μέχρι τώρα γνωρίζαμε.


Ο καθηγητής Χριστιανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, Ρέλεφ βαν ντε Μπρεκ, αναφέρει στο βιβλίο του, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά μετάφραση του αρχαίου χειρόγραφου από τα κοπτικά, ότι ο Ιησούς πέρασε το τελευταίο βράδυ πριν από τη σύλληψή Του με τον Πόντιο Πιλάτο, τον άνθρωπο δηλαδή που διέταξε την εκτέλεσή Του.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του δείπνου ο Πόντιος Πιλάτος φέρεται να του πρότεινε να θυσιάσει τον δικό του γιο στη σταύρωση, όμως ο Ιησούς αρνήθηκε, επικαλούμενος  πως θα μπορούσε να γλιτώσει και μόνος του, αν το ήθελε.

«Ο Πιλάτος τότε κοίταξε τον Ιησού κι εκείνος έγινε αόρατος. Δεν μπορούσε να τον δει για πολλή ώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο του χειρογράφου αναφέρει πως σχετικά με το «φιλί του Ιούδα», ο Ιούδας αναγκάστηκε να φιλήσει τον Ιησού για να αποκαλύψει την ταυτότητά του στους άντρες που είχαν πάει να τον συλλάβουν.

«Πώς θα τον συλλάβουμε, αφού δεν έχει συγκεκριμένη μορφή και η εμφάνισή Του αλλάζει; Μερικές φορές είναι κοκκινωπός, κάποιες λευκός, κάποιες κόκκινος και κάποιες άλλες σταρένιος, άλλες πάλι κάτωχρος σαν ασκητής, κάποιες φορές νέος, κάποιες γέρος...» αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...