Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

«Πέθαναν» τον Mr Bean στο twitter

Το γύρο του κόσμου μέσω του twitter έκανε χθες η ψευδής είδηση του θανάτου του Ρόουαν Άτκινσον, του γνωστού σε όλους μας Mr Bean.

Το πρώτο tweet με την ψευδή είδηση εστάλη χθες το πρωί από τις Φιλιππίνες... Συγκεκριμένα έγραφε «RIP Rowan Atkison». Ποιος ξέρει τι έβλεπε στον ύπνο του και με τη διάθεση σηκώθηκε ο αποστολέας...

Ο Βρετανός κωμικός ηθοποιός ζει και βασιλεύει, ενώ πολλοί χρήστες του Twitter άρχισαν να κάνουν πλάκα λέγοντας πως «RIP» σημαίνει… «Really Inspiring Person»! Ο ίδιος, πάντως, στο Twitter του δεν έκανε κανένα σχόλιο...

Το σίγουρο είναι ότι κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να σκορπίσει άδικα τη θλίψη, στους εκατομμύρια ανά τον κόσμο θαυμαστές του Mr Bean, μιας και το νέο, λόγω της αμεσότητας και διαδραστικότητας που προσφέρει το twitter, μεταδόθηκε και αναπαράχθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πολύ πρόσφατα, αντιμέτωπος με τη μακάβρια αυτή μόδα, της διάδοσης του θανάτου μεγάλων σταρ, είχε έρθει ο Έντι Μέρφι, ο οποίος όμως φρόντισε σχεδόν αμέσως να διαψεύσει... το θάνατό του. Είχαν βέβαια προηγηθεί πολλοί άλλοι, όπως οι Μπον Τζόβι, Σερ, Κέβιν Μπέικον, Λιουκ Πέρι, Γουίλ Σμιθ, Τάιγκε Γουντς και Τζωρτζ Κλούνεϊ.

Η ευρεία διάδοση και χρήση των διαδραστικών ιστοτόπων όπως είναι το twitter και το facebook διευκολύνει το έργο όσων θέλουν να «σπάσουν πλάκα» και να προκαλέσουν αναστάτωση, διαδίδοντας ψευδείς... ειδήσεις θανάτου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...