Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Έρευνα για μεγάλη υπόθεση απάτης σε τράπεζα της Θεσσαλονίκης

Θύματα απάτης καταγγέλλουν ότι έπεσαν δεκάδες πελάτες τραπεζικού υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση η οποία διερευνάται και από την διοίκηση της τράπεζας κάτω από άκρα μυστικότητα, αποκαλύφθηκε το περασμένο το καλοκαίρι 2011 όταν πελάτες του συγκεκριμένου υποκαταστήματος όπως καταγγέλλουν διαπίστωσαν ότι η υπάλληλος του τμήματος «private banking» τους εξαπατούσε δίνοντας ακόμη και πλαστά έγγραφα για τα χρήματα που της εμπιστεύονταν.

Ήδη η διοίκηση της τράπεζας απομάκρυνε από τη θέση της τη συγκεκριμένη υπάλληλο ενώ από το συγκεκριμένο υποκατάστημα αποχώρησαν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σε ένα δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης έχουν προσφύγει περίπου 10 άτομα που υποστηρίζουν ότι η απάτη σε βάρος τους φτάνει τα 7.000.000 ευρώ ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 80 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η διοίκηση της τράπεζας έχει κινηθεί ήδη νομικά σε βάρος της συγκεκριμένης υπαλλήλου ζητώντας με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων να δεσμευτεί η κινητή και ακίνητη περιουσία της. Ορισμένοι πελάτες ήδη έχουν απευθυνθεί στην τράπεζα με εξώδικες αναφορές ενώ μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθούν και οι πρώτες μηνύσεις στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...