Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ποιος είναι ο μέσος μισθός των υπαλλήλων σε δώδεκα υπουργεία

Δώδεκα από τα 18 υπουργεία στα οποία είχε κατατεθεί ερώτηση, διαβίβασαν στη Βουλή στοιχεία για το μισθολογικό κόστος των υπαλλήλων τους. Την ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ζητώντας από κάθε υπουργείο να απαντήσει ποιος είναι ο μέσος μισθός για κάθε κατηγορία υπαλλήλων που απασχολούνται αλλά και ποιος είναι ο μέσος μισθός στους φορείς, τους οργανισμούς και τα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται σε κάθε υπουργείο. 
Η προθεσμία των 25 ημερών που δίνει ο Κανονισμός στα υπουργεία προκειμένου να στείλουν έγγραφες απαντήσεις στη Βουλή έχει εκπνεύσει από τον Σεπτέμβριο, αλλά υπάρχουν υπουργεία που δεν ανταποκρίθηκαν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που τους ασκήθηκε. Ανάμεσα στα υπουργεία που δεν έστειλαν τα στοιχεία για τους μισθούς των υπαλλήλων που απασχολούν είναι και τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Αλλά και κάποια υπουργεία περιορίστηκαν σε απαντήσεις με το συνολικό μισθολογικό κόστος και όχι το μέσο μισθό, όπως το υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο απέστειλε μόνο το συνολικό μηνιαίο μισθοδοτικό κόστος, ενώ δεν διαβιβάστηκαν τα στοιχεία για τους μισθούς 3.737 δικαστικών λειτουργών. Συγκεντρωτικά στοιχεία απέστειλε και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Από τα στοιχεία πάντως που βρίσκονται στη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προκύπτουν αποκλίσεις προς τα άνω για τους μισθούς στις ΔΕΚΟ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...