Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής διακινούσαν όπλα - ΟΛΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ

Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε για όλα, καταθέτει μάρτυρας - Μιλάει για και για δύο εφοπλιστές χρηματοδότες - Διαβάστε όλη την κατάθεση


Νέα στοιχεία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής φέρνει στο φως κατάθεση ενός μάρτυρα, ο οποίος κάνει λόγο για διακίνηση όπλων, αλλά και για χρηματοδότες μέσα στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. 

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, μάλιστα, εμπλέκει και βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη διακίνηση όπλων, ενώ η κατάθεσή του αναδεικνύει και την ιδεολογία του κόμματος.

Όπως ο κατά δήλωσή του πρώην γραμματέας τοπικής οργάνωσης στα νότια προάστια καταθέτει, η ιδεολογική κατεύθυνση της Χρυσής Αυγής ήταν καθαρά εθνικοσοσιαλιστική, όπου ο Νίκος Μιχαλολιάκος «είναι ο απόλυτος κυρίαρχος» και «τίποτα δε γίνεται αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει ή χωρίς να έχει υποπέσει στο γενικό πλαίσιο εντός του οποίου οφείλουν όλοι να κινούνται».

«Κάτω από τον Αρχηγό υπάρχει ένας στενός ηγετικός πυρήνας στον οποίο ανήκουν ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιάννης Λαγός και ο Γιώργος Γερμενής, όπου οι τρεις τελευταίοι αποτελούν το πειθαρχικό συμβούλιο της ΧΑ. Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει ενταχθεί στην ηγετική ομάδα λόγω της ευφυίας του και της επικοινωνιακής του ικανότητας», λέει.

«Η Χρυσή Αυγή λοιπόν ως πολιτικός σχηματισμός, με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό αποσκοπεί στην κατάκτηση της εξουσίας, θεωρώ όμως βέβαιο ότι τα μέσα επιτεύξεως του στόχου αυτού προσδιορίζονται από την ιδεολογία και ως εκ τούτου είναι και η άσκηση βίας, επισήμως, η ηγεσία θεωρεί ότι στην Ελλάδα ταιριάζει μια αρχή προεδρικής δημοκρατίας, στην πράξη όμως θέλουν να προωθήσουν και να επιβάλλουν την αρχή του Αρχηγού», προσθέτει.

«Υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από βουλευτές ή μέλη της ΧΑ. Τα όπλα θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ, όπως αντιλαμβάνομαι. Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16», λέει για τα όπλα και συνεχίζει «συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή Ι.Χ. με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό».

«Όταν πληροφορήθηκα ότι η Αντιτρομοκρατική εντόπισε ένα τέτοιο φορτηγάκι φοβήθηκα πολύ ότι θα το συνέδεαν με τη Χρυσή Αυγή και τις δραστηριότητές της. Ένα τέτοιο όχημα εμφανίστηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος», αποκαλύπτει ο μάρτυρας επισημαίνοντας πως «με αυτό το φορτηγάκι είχε κάνει τη μεταφορά επίπλων για τον εξοπλισμό των γραφείων μας».

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ιδιώτες ο μάρτυρας λέει: «Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου ονόματα δύο μεγάλων εφοπλιστών. Επί του παρόντος δεν επιθυμώ να τα αναφέρω διότι δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία αυτήν».

Σχετικά με επιθέσεις σε μετανάστες, ο μάρτυρας δηλώνει πως ό,τι γινόταν στο κέντρο της Αθήνας ήταν περιοχή ευθύνης των Παναγιώταρου, Βουλδή και Γερμενή, ενώ ο Λαγός είχε περιοχή ευθύνης τον Πειραιά.

Θεωρεί ότι «είναι άξιο διερεύνησης οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιώς το 2012 και 2013», είπε χαρκτηριστικά.

Διαβάστε εδώ όλη την κατάθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...