Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Παρέλαση με... χορηγό τον Βαρδή Βαρδινογιάννη !


Ένα 24ωρο μετά την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το κόστος των παρελάσεων, η λύση για την διεξαγωγή της, δόθηκε από τον επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Από τα πλέον επίσημα χείλη επιβεβαιώθηκε αυτή η πληροφορία, ότι δηλαδή τα αεροσκάφη και τα άρματα μάχης θα λάβουν κανονικά μέρος στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, γνωστοποίησε στους στρατιωτικούς συντάκτες ότι ήλθε εις γνώση του προσφορά του επιχειρηματία, ο οποίος θα διαθέσει δωρεάν καύσιμα για την παρέλαση.

«H παρέλαση θα γίνει κανονικά όπως έχει σχεδιαστεί, με τη συμμετοχή μηχανοκινήτων τμημάτων που βρίσκονται σε μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, του αεροσκάφους επιδείξεων F-16 και ενδεχομένως και μαχητικών αεροσκαφών, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με αφορμή δε τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι «από την ώρα που γίνονται οι στρατιωτικές παρελάσεις αυτές θα γίνονται με δόξα και τιμή», «όπως πρέπει» και όχι «μίζερα». Ανέφερε, εξάλλου, ότι δεν υπήρχε διαφωνία με τη λοιπή πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο θέμα.

Αναφορικά με το ύψος της σχετικής δαπάνης, το επιπλέον κόστος ανέρχεται, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο σε 35.000 ευρώ, αν ληφθεί υπόψη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή εκπαίδευση. Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις τμημάτων από την Αθήνα ή από άλλες πόλεις, παρά μόνο από μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ γνωστοποίησε ότι ήλθε σε γνώση του προσφορά επιχειρηματία που διαθέτει δωρεάν καύσιμα για την παρέλαση.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον όμιλο Βαρδινογιάννη και η προσφορά έγινε αποδεκτή. Μέχρι ετούτη την ώρα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη για το θέμα. Η Συγγρού άλλωστε από χθες είχε κάνει γνωστή τη θέση της η οποία τάσσονταν υπέρ των παρελάσεων μηχανοκίνητων τμημάτων.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η συμμετοχή της Αεροπορίας θα είναι με όλους τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός τους.

zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...