Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός γύρω από τη ΧΑ


Καταιγιστικές αναμένεται να είναι τις επόμενες ημέρες οι εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με το δικαστικό κλοιό γύρω από τα πολιτικά στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος να σφίγγει καθώς στα χέρια των αρχών καταφθάνουν νέα στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης. Ενα νέο κύμα διώξεων μοιάζει σχεδόν βέβαιο πως θα ασκηθεί ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθούν και νέα εντάλματα σύλληψης, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής».

Οι ανακριτές που σήκωσαν το βάρος της πρώτης φάσης των ερευνών, Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας έχουν συλλέξει σημαντικά στοιχεία για την εμπλοκή του σκληρού πυρήνα της ΧΑ σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» οι μαρτυρίες των μεταμελημένων Χρυσαυγιτών αλλά και τα στοιχεία που συγκροτούν τη βαριά δικογραφία για την εγκληματική δράση της ΧΑ δρομολογούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, νέες βαριές διώξεις που θα στρέφονται όχι μόνο κατά ήδη εμπλεκομένων βουλευτών αλλά και άλλων.

Μάλιστα, οι νέες διώξεις αναμένεται να θέσουν εκ νέου το θέμα της προσωρινής κράτησης βουλευτών της ΧΑ που βρίσκονται ετκός φυλακής με περιοριστικούς όρους.

Οι μαρτυρίκε καταθέσεις Χρυσαυγιτών για τον πραγματικό στόχο της ΧΑ «που ήταν εξαρχής και παραμένει η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος» ανοίγει το δρόμο να διερευνήσει η δικαιοσύνη και αυτή την κατηγορία.

Δικαστικές πηγές, μάλιστα, δεν αποκλείουν την άσκηση δίωξης για βουλευτές και στελέχη της ΧΑ για το αδίκημα του ποινικού κώδικα πυο αναφέρεται σε προπαρασκευαστικές πράξεις για την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, αν δεθούν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές.

Σε μια τέτοια περίπτωση, στη θέση του κατηγορουμένου μπορεί να βρεθούν και άλλοι βουλευτές της ΧΑ, εκτός από αυτούς που βρίσκονται ήδη υπόδικοι, καθώς θα τεθεί στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ενδεχομένως το σύνολο της ΚΟ της ΧΑ αλλά και οι κατά τόπους πυρηνάρχες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...