Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Εξοντωτικά πρόστιμα στους νόμιμους πρατηριούχους!

Αντί  να αντιμετωπίζεται  η λαθρεμπορία  καυσίμων
Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης καυτηριάζει το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα δεν έχουν προβλεφθεί οι απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα εξοντωτικά πρόστιμα στους νόμιμους πρατηριούχους υγρών καυσίμων, εξαιτίας της εκπρόθεσμης καταχώρησης στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμα προβλέψει την οριστική αναστολή των προστίμων, που δεν συνιστούν λαθρεμπορία και είχαν επιβληθεί εξαιτίας της σύγχυσης που είχε δημιουργηθεί με τις συνεχείς αλλαγές στο ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Σε απόγνωση οι πρατηριούχοι παρακολουθούν να μην γίνεται καμία παρέμβαση για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, αλλά τα δικά τους λανθασμένα πρόστιμα να μένουν ως έχουν.
Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τη δυσμενή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει όλος ο κλάδος και να παρέμβει στο θέμα άμεσα και ουσιαστικά, με την προσθήκη της σχετικής διάταξης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, που θα ρυθμίζει οριστικά το θέμα των εκπρόθεσμων καταχωρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...