Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τινάζει στον αέρα την πολιτική ζωή ο... εκατομμυριούχος βουλευτής

Τριγμούς στο πολιτικό σύστημα προκαλεί η αποκάλυψη για τον βουλευτή που τον Μάιο του 2011 μετέφερε σε τράπεζα του εξωτερικού το αστρονομικό ποσό τους ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δεσμεύτηκε ότι αν ο ίδιος ο βουλευτής δεν  αποκαλύψει δημοσίως πως είναι εκείνος που έβγαλε τα χρήματα έξω σε μια συγκυρία τόσο κρίσιμη για την Ελληνική οικονομία τότε θα δώσει εντολή στο πρόεδρο της Αρμόδιας Αρχής κ. Νικολούδη να δημοσιοποιήσει το όνομα του.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης έκανε γνωστό πώς συζήτησε ήδη με τον υπουργό την πιθανότητα να κληθεί σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Νικολούδης για να αποκαλύψει το όνομα και στη συνέχεια η Βουλή να πράξει τα δέοντα.

Είχε προηγηθεί δημόσια παρέμβαση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πρωτόπαππα να δημοσιοποιηθεί το όνομά του ή της συναδέλφου του, ενώ και μια ομάδα έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Θανάσης Οικονόμου, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μιχάλης Κατρίνης και Αφροδίτη Παπαθανάση) διατύπωσαν το ίσιο αίτημα για να μην σπιλώνεται το όνομα όλων των μελών του Κοινοβουλίου.

Όμως και από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Νίκος Δένδια, ζήτησε  από τον υπουργό Δικαιοσύνης να δεσμευτεί για το χρονικό περιθώριο εντός του οποίου θα έχει ευτυχή κατάληξη η υπόθεση αυτή. Το ίδιο αίτημα διατύπωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδήμούλης: «Το όνομα του βουλευτή του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα. Ζητώ από τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου κ. Αργύρη, να προβεί στις δέουσες ενέργειες. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

Ωστόσο η δημοσιοποίηση του ονόματος σκοντάφτει στο ότι η ενέργεια του βουλευτή να βγάλει στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο μπορεί να είναι προκλητική και ενδεχομένως ανήθικη αλλά δεν είναι παράνομη. Για το λόγο αυτόν, αν ο ίδιος δεν τοποθετηθεί δημοσίως, ο πρόεδρος της αρμόδιας αρχής στην παρούσα φάση δεν έχει την δυνατότητα να δώσει το όνομα του.

Πάντως πρώην βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση διέψευσε ότι είναι αυτίς ο «εκατομμυριούχος» βουλευτής ενώ υπάρχει και έντονη φημολογία ότι μπορεί το συγκεκριμένο πρόσωπο να είναι γυναίκα, μέλος του Κοινοβουλίου
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...