Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ελληνας ομογενής, ο πρώτος που διασχίζει πεζός το Νότιο Πόλο [βίντεο]

Ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που θα κατορθώσει να διασχίσει πεζός τον παγωμένο Νότιο Πόλο, το πιθανότερο είναι.... να είναι Έλληνας ομογενής. Συγκεκριμένα, τις επόμενες 48 ώρες, αναμένεται ο Ελληνοαυστραλός Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης), μαζί με τον Αυστραλό φίλο του Τζάστιν Τζονς, να έχουν καλύψει και τα τελευταία δεκάδες χιλιόμετρα που τους απομένουν και να ολοκληρώσουν τον άθλο τους επιτυχώς.
Σε διάστημα τριών μηνών έχουν καλύψει μια απόσταση 2.100 χιλιομέτρων και την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, όχι απλά επιθυμούν να έχουν ολοκληρώσει το εγχείρημά τους, αλλά πρέπει να το έχουν κάνει, γιατί τη συγκεκριμένη ημέρα αναχωρεί η τελευταία καλοκαιρινή πτήση από την Ανταρκτική.
Οι δύο πεζοπόροι και προσεχώς κάτοχοι του παγκοσμίου ρεκόρ, ενημέρωναν διαρκώς από την ιστοσελίδα τους για το εγχείρημά τους. Σύμφωνα λοιπόν με τους ίδιους, είναι καταπονημένοι, πεινασμένοι, τα χείλη τους ματώνουν, συχνά έχουν παραισθήσεις και η ομιλία τους έχει αλλοιωθεί. Η θερμοκρασία συχνά ήταν 50 βαθμούς υπό το μηδέν και ο άνεμος σήκωνε το χιόνι ένα μέτρο μπροστά τους. Σε όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί, ότι μαζί τους έσερναν και έλκηθρα με 400 κιλά τρόφιμα, ρουχισμό και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Ο Έλληνας ομογενής και ο Αυστραλός φίλος του, δεν είναι η πρώτη φορά που τολμούν κάτι τόσο δύσκολο και σπάνε τα ρεκόρ... Έχουν ήδη περάσει στην ιστορία ως οι μόνοι άνθρωποι που κατόρθωσαν να διασχίσουν την πιο άγρια και παγωμένη θάλασσα του κόσμου, από τις ακτές της Αυστραλίας έως τη Νέα Ζηλανδία, με ένα καγιάκ. Με το κατόρθωμά τους αυτό, που συμπεριελήφθη και στο βιβλίο του Γκίνες, ασχολήθηκαν ακόμα και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Τότε, μετά από 62 μέρες, και καλύπτοντας με τέσσερα κουπιά απόσταση 3.318 χιλιομέτρων, βρέθηκαν από το Φόρστερ της Νέα Νότιας Ουαλίας και σε κατάσταση παντελούς εξάντλησης, αλλά ζωντανοί, στο New Plymouth της Νέας Ζηλανδίας.
Οι Καστρίσιον και Τζονς, επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους, συγκεντρώνουν χρήματα για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.
Οι δυο τους, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, αλλά όπως και εμπράκτως αποδεικνύουν, ζουν για την περιπέτεια και, ανάμεσα στα άλλα, έχουν ανέβει και σε μερικές από τις ψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...