Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Συλλήψεις – προσαγωγές για το Indymedia

6 συλλήψεις και 69 προσαγωγές ήταν το αποτέλεσμα της σημερινής κινητοποίησης αντιεξουσιαστών στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην ιστοσελίδα Indymedia και στο ραδιόφωνο radio98fm, η λειτουργία των οποίων είχε διακοπεί με απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι.
Νωρίτερα, οι αλληλέγγυοι στα δύο μέσα αντιπληροφόρησης είχαν κατεβάσει την ελληνική σημαία από τον ιστό των Προπυλαίων και ανέβασαν μια μαυροκόκκινη, ενώ κρέμασαν και πανό στα αγγλικά με το οποίο κατήγγειλαν «λογοκρισία». Τελικά, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στον χώρο της πρυτανείας και προσήγαγαν πολλούς από τους παρόντες. Να σημειώσουμε ότι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κινητοποίηση ανέφεραν ότι αστυνομικοί ζήτησαν τις ταυτότητές τους και κατέγραψαν τα στοιχεία τους, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες για απειλές κατά φωτορεπόρτερ. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δεν κάλεσε την αστυνομία να παρέμβει, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε στο κατέβασμα της σημαίας: «Η βίαιη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Αθήνας προσβάλλει το φρόνημα όλων των Ελλήνων. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ακόμα και από τα κόμματα που απέφευγαν να καταδικάσουν αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...