Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Προκλητικός και θρασύς ο προπονητής – παιδεραστής του Ρεθύμνου

Δάκρυσε ο αστυνομικός στη θέα του αδίστακτου παιδεραστή ενώ εκείνος έλεγε ότι δεν υπάρχει βίντεο με την επ' αυτοφόρω σύλληψή του! 
 
Συζητήσεις και θυμό προκαλεί η εκδίκαση της υπόθεσης του παιδεραστή – προπονητή που έμεινε γνωστός στην κοινωνία του Ρεθύμνου ως ο «ανώμαλος με τη φόρμα».

Μετά την τέταρτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά διέκοψε για τις 16 Μαΐου.

Ως δεύτερος μάρτυρας παρουσιάστηκε ο αδερφός του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη που ήταν ο ένας εκ των δυο μαρτύρων υπεράσπισης του. Όταν κλήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσει είπε ορθά και κοφτά ότι ο Ν. Σειραγάκης δεν δέχεται να εξεταστεί.

Έκπληξη προκάλεσε σε όλους για ακόμα μία φορά ο κυνισμός του κατηγορούμενου για ασέλγεια σε βάρος 53 ανηλίκων. Ο αποκαλούμενος ως «ανώμαλος της Κρήτης» εξακολουθεί να προκαλεί και να ερεθίζει τον θυμό όσων δεν μπορούν να φανταστούν πώς αυτός ο άνθρωπος βεβήλωσε την τιμή ανήλικων παιδιών.

Τα δάκρυα του αστυνομικού

Στο βήμα του μάρτυρα, στην αίθουσα του Μ.Ο.Δ. Πειραιά, ανεβαίνει ένας αστυνομικός βουρκωμένος και αρχίζει να απαντά στις ερωτήσεις της δικαστικής έδρας και των συνηγόρων, για τα γεγονότα την ημέρα της επ' αυτοφώρω σύλληψης του παιδεραστή Σειραγάκη.
Δικαστές και ένορκοι παγώνουν με την περιγραφή του μάρτυρα. Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής διακατέχονται από ρίγος. Οι αστυνομικοί που φρουρούν τον κατηγορούμενο παιδεραστή ανατριχιάζουν με όσα λέει ο μάρτυρας-αστυνομικός.

«Εκτός από αστυνομικός είμαι και άνθρωπος. Θα μπορούσε να είναι το παιδί μου θύμα του» είπε με τρεμάμενη φωνή ο αστυνομικός.

Κι όμως, ο Σειραγάκης ακόμα και εκείνη την στιγμή προκάλεσε με αστείρευτο θράσος.
Στράφηκε στους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής, γέλασε χαιρέκακα και τους είπε ειρωνικά ότι δεν διαθέτουν βίντεο από την επ' αυτοφώρω σύλληψή του.

Η απόλυτη πρόκληση. Τα πνεύματα οξύνθηκαν για λίγο όπως ήταν απολύτως λογικό...

Συνεχίστηκε η δίκη

Τον κατάλογο των μαρτύρων έκλεισαν έξι αστυνομικοί. Πέντε της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και ένας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πρώτοι ανήκαν στην ομάδα παρακολούθησης του παιδεραστή Σειραγάκη επί μήνες, με εντολή του διοικητή τους, μετά τις καταγγελίες που είχαν φτάσει στην υπηρεσία τους, μέχρι και την αυτόφωρη σύλληψή του την 1η Δεκεμβρίου 2011. Ο τελευταίος αστυνομικός-μάρτυρας, ήταν εκείνος που εξέτασε τους υπολογιστές του παιδεραστή μετά την κατάσχεσή τους από το σπίτι του, όπου και βρέθηκε παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Σήμερα στις 10.30 το πρωί η δίκη συνεχίστηκε με τα αναγνωστέα έγγραφα, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου παιδεραστή. Αν και στην έναρξη της δίκης είχε δηλώσει τέσσερις μάρτυρες, χθες έκανε γνωστό στο Δικαστήριο ότι κατ' επιθυμία του θα εξεταστούν μόνο δύο. Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέχιση της δίκης...

Οι κατηγορίες

Ο Νίκος Σειραγάκης κατηγορείται για ασέλγεια εις βάρος τουλάχιστον 53 ανηλίκων, αντιμετωπίζει τις εξής κατηγορίες:

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
• Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.
• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, κατ' ορθή μεταβολή της κατηγορίας.
• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.
• Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.
• Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...