Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Φθηνότερο φέτος κατά 8% το πασχαλινό τραπέζι

Λιγότερα βαθιά το χέρι στην τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν οι καταναλωτές για να ψωνίσουν για το πασχαλινό τραπέζι, αφού σύμφωνα το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) οι τιμές που συγκέντρωσε από μεγάλα καταστήματα οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων παρουσιάζονται μειωμένες.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το αρνί πωλείται στα 6,42 ευρώ -η ελάχιστη τιμή είναι 6,8 και η υψηλότερη 7,8 ευρώ το κιλό-. Τα προϊόντα που συνθέτουν το πασχαλινό καλάθι του ΙΕΛΚΑ είναι, εκτός από το εγχώριο αρνί, το κατσίκι, είναι μια εξάδα αβγά, ένα τσουρέκι, ξίδι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μουστάρδα, τυρί φέτα, γιαούρτι, κρασί μοσχοφίλερο και πατάτες.

Το μέσο τυπικό καλάθι του 2013 υπολογίζεται από το ΙΕΛΚΑ στα 39,8 ευρώ, μειωμένο κατά 8% σε σχέση με το 2012 (μείωση 3,4 ευρώ) και κατά 16% σε σχέση με το 2011 (μείωση 7,4 ευρώ). Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση στην τιμή παρουσιάζουν το ξίδι (-35%) και το κατσίκι (-14%).

Ωστόσο οι τρέχουσες τιμές που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, παρουσιάσουν αποκλίσεις -είναι ακριβότερες- σε σχέση με τις τιμές της έρευνας του ΙΕΛΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...