Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο απαχθέντες μητροπολίτες στο Χαλέπι

Με καταιγιστικό ρυθμό έρχονται οι πληροφορίες από τη Συρία, καθώς, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπιού Παύλος και ο Σύρος ομόλογός του αφέθηκαν ελεύθεροι από τους απαγωγείς τους.

Την είδηση ανακοίνωσε η θρησκευτική οργάνωση Oeuvre d' Orient αναφέροντας ότι οι ένοπλοι που είχαν απαγάγει τον μητροπολίτη Παύλο και τον Συρορθόδοξο μητροπολιη Γιοχάνα Ιμπραχίμ

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της που εστάλη στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων περίπου στις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα) οι δύο μητροπολίτες αφέθησαν ελεύθεροι και φέρεται πως ήδη βρίσκονται στην ορθόδοξη εκκλησία του προφήτη Ηλία του Χαλεπιού.

Νωρίτερα σήμερα η συριακή αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει την Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμιξη.

Μάλιστα πληροφορίες από τους κόλπους και των δύο εκκλησιών ανέφεραν ότι οι απαγωγείς δήλωσαν πως είναι «Τσετσένοι τζιχαντιστές»

Από την πλευρά της, μια πηγή στους κόλπους της επισκοπής της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, διευκρίνισε επίσης στο νεώτερο τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε στο πρακτορείο ότι ο Μητροπολίτης της Συρορθόδοξης Εκκλησίας Γιοχάνα Ιμπραχίμ «πραγματοποιούσε μια ανθρωπιστική αποστολή για την απελευθέρωση δύο ιερέων που είχαν απαχθεί πριν από δύο μήνες» και είχε μεταβεί στην τουρκική μεθόριο έπειτα από πληροφορίες για την παρουσία τους εκεί. Ταυτοχρόνως συνόδευε πίσω στο Χαλέπι τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη κ. Παύλο, ο οποίος βρισκόταν στην μεθόριο. Στον δρόμο της επιστροφής, στο χωριό Κάφαρ Ντάελ, η ένοπλη ομάδα σταμάτησε το αυτοκίνητό τους και τους απήγαγε.

Οι απαγωγείς ανάγκασαν τον οδηγό κι άλλο ένα άτομο, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί, να βγουν από το αυτοκίνητο, συνέχισε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με το άτομο αυτό, οι απαγωγείς μιλούσαν λόγια αραβικά και έδειχναν ξένοι. Του είπαν ότι ήταν τζιχαντιστές Τσετσένοι, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Όσον αφορά τον οδηγό, αυτός σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι μετά την απαγωγή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ατόμου που βρισκόταν εκεί, διευκρινίζει επίσης στο νεώτερο τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας «καταδίκασε απερίφραστα» την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών και «αξίωσε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή τους».

«Η εγκληματική αυτή πρόκληση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι εξτρεμιστές προσθέτουν στην επιδείνωση στην Συρία διαθρησκευτικούς ανταγωνισμούς, οι οποίοι είναι δυσοίωνοι για την χώρα και όλη την περιοχή», επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, στην οποία καλεί την διεθνή κοινότητα να αντιταχθεί στις ενέργειες αυτού του είδους.

«Η Ρωσία καταβάλλει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες --με επαφές με τις κυβερνητικές δομές της Συρίας και μέσω διαφόρων άλλων καναλιών-- για να διευκολύνει μια άμεση απελευθέρωση απαχθέντων χριστιανών ιερέων», καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...