Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Προφυλακιστέοι και οι τέσσερις για τους εργάτες της Μανωλάδας

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τόσο οι τρεις επιστάτες όσο και ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας για την υπόθεση της επίθεσης κατά των αλλοδαπών εργατών στη Μανωλάδα την περασμένη Τετάρτη.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ένταση προκλήθηκε από συγγενείς και φίλους των τεσσάρων έξω απο τα δικαστήρια της Αμαλιάδας με φραστικές επιθέσεις προς τους δημοσιογράφους.

Σε καθεστώς προστασίας οι εργάτες-θύματα

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή να τεθούν σε καθεστώς προστασίας οι 35 εργάτες-θύματα στη Μανωλάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Τέντες παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας Ηλείας να εκδώσει πράξη με την οποία να χαρακτηρίζονται οι 35 τραυματίες αλλοδαποί «θύματα εμπορίας ανθρώπων».

Ο χαρακτηρισμός αυτός των 35 τους θέτει -σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία- σε καθεστώς προστασίας, ενώ παράλληλα απαγορεύεται η απέλασή τους. Επίσης, η πράξη αυτή της Εισαγγελίας θα επιδοθεί στους ίδιους τους 35 αλλοδαπούς και στις αρμόδιες αρχές, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία, το υπουργείο Εξωτερικών κ.λπ.

Παράλληλα, με εγκύκλιό του δίνει οδηγίες προς τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών για εντατικοποίηση ελέγχων προστασίας της εργασίας ημεδαπών και αλλοδαπών εργαζομένων, καθώς και της παραβίασης ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, ζητεί από τους προϊστάμενους των Εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας να δραστηριοποιηθούν δυναμικά σε περιπτώσεις παραβίασης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κακομεταχείρισης εργαζομένων Ελλήνων και αλλοδαπών, παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας κ.λπ.

Επίσης, ο κ. Τέντες ζητεί από τους συναδέλφους του να ενημερώνουν ανά τρίμηνο την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορικά με τις σχετικές δικογραφίες που σχηματίζονται για μη εφαρμογή της νομοθεσίας (εργατικής, ποινικής κ.λπ.).naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...