Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Spiegel: Η τρόικα ζητά λίστα με τις απολύσεις στο Δημόσιο

«Συμφωνημένη υπόθεση» αποτελεί, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, «αλλά εκκρεμεί ακόμη η επίσημη έγκριση».

Επιπλέον, το περιοδικό υποστηρίζει ότι η τρόικα ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση κατάλογο με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν ως το τέλος του έτους. Σε ανταπόκριση του περιοδικού, από την Θεσσαλονίκη, αναφέρεται ότι η τρόικα περιμένει να αποχωρήσουν από τον δημόσιο τομέα 2000 υπάλληλοι ως το τέλος του έτους.

Διαψεύδει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Κατηγορηματικά διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel" περί αιτήματος της τρόικας να δοθεί κατάλογος με όσους απολυθούν από το δημόσιο έως το τέλος του έτους, τονίζοντας ότι «ούτε λίστες υπάρχουν, ούτε ζήτησε η τρόικα κάτι τέτοιο».

Σημειώνουν, δε, ότι δεν είναι έτοιμο ακόμη ούτε το νομοσχέδιο, ούτε έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος, για την εφαρμογή της ρύθμισης που αφορά την κινητικότητα στο δημόσιο.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης διαβεβαίωσε με σημείωμά του ότι η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απόλυση, αλλά μετακίνηση σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...