Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Αποκλεισμένοι φοιτητές στην κατάληψη της ΑΣΟΕΕ καλούν σε πορεία

Αποκλεισμένοι βρίσκονται αυτή την στιγμή φοιτητές και μετανάστες μέσα στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων, το οποίο έχει περικυκλωθεί από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Οι φοιτητές βρίσκονται εκεί πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη του κτιρίου εν όψει της επετείου της 17 Νοέμβρη.

Το πρωί μια ομάδα των καταληψιών πήρε μέρος στην πορεία στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Κινητοποίησης. Όπως δηλώνουν φοιτητές μέσα από την κατάληψη της ΑΣΟΕΕ στο tvxs.gr «ξαφνικά το απόγευμα το κτίριο περικυκλώθηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ».

Αυτή τη στιγμή δεν μπορούν ούτε εκείνοι να βγουν από τον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ούτε και οι 80 φοιτητές και διαδηλωτές από τον αλληλέγγυο χώρο, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, να μπουν μέσα.

Οι φοιτητές έχουν προγραμματίσει το βράδυ, στις 21.00, να πραγματοποιήσουν πορεία, μαζί με τους μετανάστες, προς το Πολυτεχνείο. Καθώς αυτό μέχρι στιγμής φαίνεται δύσκολο λόγω του εγκλωβισμού, η κατάληψη έχει προβεί σε κάλεσμα στις 20.00 στην πλατεία Βικτωρίας με σκοπό να πραγματοποιηθεί πορεία προς την ΑΣΟΕΕ. Σκοπός τους είναι να αφήσουν ένα άνοιγμα οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ώστε να βγουν όσοι έχουν πάρει μέρος στην κατάληψη, να συνταχθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές και να προχωρήσουν μέχρι το Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...