Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ανάκληση αυτοκινήτων Mazda στην Ελλάδα.

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Mazda, μοντέλο Tribute με κινητήρα 3.0lt και cruise control εκτελεί η εταιρεία ΕΛΜΑ A.Ε.Β.Ε.Α., αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας της Mazda στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η ανάκληση αφορά 79 οχήματα, παραγωγής από τις 30 Μαΐου 2000 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2004. Στα επηρεαζόμενα οχήματα μπορεί να υπάρχει ανεπαρκές διάκενο μεταξύ καλύμματος κινητήρα και καλωδίου ελέγχου ταχύτητας, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει στο γκάζι να κολλήσει σε τελείως ανοικτή θέση όταν το πεντάλ του γκαζιού είναι πλήρως ή σχεδόν τελείως πατημένο. Στη σπάνια περίπτωση που συμβεί η ανωτέρω συνθήκη, το γκάζι ενδέχεται να κολλήσει σε πλήρως ή σχεδόν τελείως ανοικτή θέση και να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη αύξηση της ταχύτητας και καθιστά δύσκολο το σταμάτημα ή την επιβράδυνση, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος ή σύγκρουσης. Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείται ή όχι το cruise control.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των παραπάνω οχημάτων, θα ενημερωθούν μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Mazda σε όλη την Ελλάδα, για να τοποθετηθεί ένα μπουζόνι και να διορθωθεί το κάλυμμα κινητήρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία ΕΛΜΑ A.Ε.Β.Ε.Α. στο τηλέφωνο 210 5156043.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...