Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

"Από την Ελλάδα εξαρτάται πότε θα πάρει τη δόση" λέει ο Σόιμπλε

Από την Ελλάδα εξαρτάται πότε θα πάρει τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας, Die Welt, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2013. Ο κ. Σόιμπλε τονίζει οτι κανείς στη ζώνη του ευρώ δεν είναι αντίθετος με την ιδέα της πληρωμής της επόμενης δόσης, αλλά μόνο όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα δοθεί το «πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,2 δισ. ευρώ, που έχει παγώσει από τον Ιούνιο, ο κ. Σόιμπλε απαντά πως αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απευθύνεται στους Έλληνες συναδέλφους του και όχι στον ίδιο.

Ξεκαθαρίζει, πως κανείς στη ζώνη του ευρώ δεν έχει πρόβλημα με τη συμφωνία για την καταβολή της επόμενης δόσης, αλλά μόνο όταν οι συνθήκες έχουν εκπληρωθεί. Και αυτό, όπως λέει, είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θεωρεί πάντως απίθανη την παράδοση της πλήρους έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup, ενώ διαμηνύει πως η Ευρωζώνη δεν θα λάβει αποφάσεις υπό την πίεση του χρόνου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...