Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ένταση στη ΔΕΘ – Επίθεση σε γερμανική αντιπροσωπεία

Ένταση επικρατεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έξω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων και η οποία είναι περικυκλωμένη από εργαζομένους στους ΟΤΑ, που διαμαρτύρονται για τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και σύμφωνα με τα οποία υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του διοικητικού κλάδου αορίστου χρόνου τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μέλη γερμανικής αντιπροσωπείας, ενώ προπηλακίστηκε ο γερμανός πρόξενος.

Επίσης, φέρονται να εισέβαλαν στον χώρο της ΔΕΘ από αφύλακτο σημείο, προσπαθώντας να προσεγγίσουν το συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» – στο κτίριο 8 – όπου πραγματοποιείται η ελληνογερμανική συνέλευση, με σκοπό να τη διακόψουν.
Επίσης, έξω από συνεδριακό κέντρο έχει στηθεί γλέντι με τραγούδια από τους διαδηλωτές.
Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, ενώ προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών και των εργαζομένων.

Στη ΔΕΘ έχει φτάσει και ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς Φούχτελ, οι δηλώσεις του οποίου περί παραγωγικότητας των υπαλλήλων στους ΟΤΑ εξόργισαν τους διαδηλωτές.

Μιλώντας στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, σημείωσε: «Υπάρχουν σοβαρές περικοπές, είναι το δίκαιο της Δημοκρατίας να διαδηλώνουν όποιοι το θέλουν, όπως κάνουν και αυτοί που είναι απ’ έξω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...