Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Εν αναμονή του κρίσιμου Eurogroup η κυβέρνηση

Στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας είναι στραμμένο το βλέμμα και η προσοχή της ελληνικής πλευράς, η οποία ευελπιστεί να ξεκαθαρίσει σύντομα το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης.

Αντώνης Σαμαράς και Γιάννης Στουρνάρας έθεσαν τους στόχους για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα μας όπως είναι η εκταμίευση της δόσης αλλά και για το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από την επιμήκυνση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών «Όπως ξέρετε, έχουμε ένα Eurogroup την επόμενη Τρίτη το οποίο είναι συνέχεια του Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας. Ελπίζω εκεί τελικά να καταλήξουμε σ' ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση» δήλωσε ο υπουργός, ενώ σε ερώτηση για το αν «θα είναι η τελική ημερομηνία η ερχόμενη Τρίτη» απάντησε: «Δεν μπορώ να πω κάτι, για να μην το "γρουσουζέψω"».

Από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Κριστίν Λαγκάρντ ερωτώμενη αν πιστεύει πως μια συμφωνία για τον τρόπο μείωσης του χρέους της Ελλάδας θα επιτευχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε : «Είναι θέμα σκληρής δουλειάς, επιμονής, εξασφάλισης ότι επικεντρώνουμε στον ίδιο στόχο ο οποίος είναι να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να μπορέσει να ανακάμψει, να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...