Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πεδίο μάχης η Πάτρα μετά την πορεία - Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη μέσα στο Αριστοτέλειο

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου όταν περίπου τριακόσια άτομα, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, εκσφενδόνισαν βόμβες μολότοφ κατά τραπεζικών καταστημάτων και Αστυνομικών, ενώ ένα τουλάχιστον άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην οδό Γούναρη όπου σημειώθηκαν οδομαχίες και πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων και Αστυνομίας με βόμβες μολότοφ και εκτεταμένη ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες νεαροί προκάλεσαν φθορές και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τζαμαρίες καταστημάτων και τραπεζών, ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος.

Αρκετά άτομα αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των χημικών και τουλάχιστον ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Επεισόδια και κυνηγητό μέσα στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη

Φθορές προκλήθηκαν επίσης σε τράπεζες και ΑΤΜ επί της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εισέβαλλαν διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν καταδιώκοντας ομάδα κουκουλοφόρων που νωρίτερα είχε επιδοθεί σε βανδαλισμούς στην πύλη εμπορίου.

Μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι ταραξίες κατέλαβαν το οδόστρωμα της Εγνατίας στο ύψους της πύλης εμπορίου της ΔΕθ και άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ, ενώ οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και έκαναν χρήση χημικών, ενώ όπως έγινε γνωστό, έχουν ήδη προχωρήσει σε προσαγωγές μέσα στο ΑΠΘ.

Επεισόδια στον Βόλο

Μεγάλη ένταση επικράτησε και στο κέντρο του Βόλου όπου αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης με διαδηλωτές να σπάνε τραπεζικά υποκαταστήματα, ενώ δεν έλειψαν και συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής.



Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...