Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ο Τσίπρας ΔΕΝ αποκλείει κυβερνητική συνεργασία με τον Καμμένο!

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι την άνοιξη θα έχουμε εκλογές, στις οποίες ο Σύριζα θα βγει πρώτο κόμμα εξασφαλίζοντας, μάλιστα, κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Παρόλα αυτά θα επιδιώξει συνεργασίες με άλλες αντιμνημονικές δυνάμεις, χωρίς να εξαιρεί τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Στη συνέντευξή του στις «6 ημέρες» αναφέρει ότι ο φετεινός χειμώνας θα είναι για τους Έλληνες ο πιο σκληρός της Μεταπολίτευσης. «Την άνοιξη, όμως, θα έχουμε άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις».

Τι προβλέπει;
«Ο Σύριζα δεν θα είναι μία δύναμη με οριακή πλειοψηφία στο επόμενο Κοινοβούλιο ούτε μία δύναμη που θα καταγράψει απλά τα  ποσοστά της Αριστεράς. Θα αποτυπώσει την επιθυμία της μεγάλης πλειονότητας του λαού μας να φύγει από τη δίνη. Την επιταγή να γίνουν πολύ μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Να σταματήσει η καταστροφή και να επέλθει κάθαρση, μετά την ύβρη, και δικαιοσύνη. Τη πιθανή αυτοδυναμία στη Βουλή δεν θα την εξαντλήσουμε για να ακολουθήσουμε πολιτική χωρίς συνεργασίες. Το αντίθετο, η χώρα δε μπορεί να βγει από τη κρίση χωρίς συνεργασίες. Όσο, όμως, μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα έχουμε τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι δυνατότητες της χώρας να διαπραγματευτεί».

Στην ευθεία ερώτηση αν η συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο αφορά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες απαντά:

«Πιθανώς. Θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα κρατήσουν στα μείζονα ζητήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...