Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

"Ποταμό" παραβάσεων διαπίστωσε στα σύνορα το ΣΔΟΕ

Σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων διαπίστωσε το ΣΔΟΕ σε αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις ελέγχου Β/Ο... φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων, που διενέργησε κατόπιν εντολής του υπουργού Οικονομικών, στις πύλες εισόδου της χώρας, για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης καυσίμων – εμπορευμάτων.

Από τους διενεργηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων, με σημαντικότερη την εξής:

Εντοπίσθηκε φορτηγό τρίτης χώρας να προμηθεύεται καύσιμο από αντλία πρατηρίου με τη ένδειξη DIESEL. Κατά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, των οποίων η συνολική ποσότητα στη δεξαμενή ήταν 10.400 λίτρα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι είχαν διατεθεί 4.000 λίτρα νοθευμένου καυσίμου, που είχε κατασχεθεί σε προγενέστερο έλεγχο και διατέθηκε αφού παραβιάσθηκαν οι σφραγίδες που είχαν τεθεί.

Περαιτέρω ο έλεγχος εντόπισε και κατάσχεσε 23 φιάλες αλκοολούχων ποτών και 470 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων που δεν είχαν τελωνιστεί.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, που ήταν υπότροπος σε άλλες 2 περιπτώσεις παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου και καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση.

Από τους λοιπούς ελέγχους οι σημαντικότερες παραβάσεις είναι:

• Δέκα (10) περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων με φορτηγά χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία.

• ‘Εξι (6) περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων χωρίς φορτωτικές.

• Μία (1) περίπτωση λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσοξύλων από την Αλβανία στην Ελλάδα).

• Μία (1) δέσμευση ενός (1) πολυτελούς αυτοκινήτου με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να διερευνηθεί η νόμιμη κυκλοφορία του.

• Ένδεκα (11) λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 87 περιπτώσεις.


Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδίου, που εκπονήθηκε, κατόπιν σχετικής εντολής του Γιάννη Στουρνάρα, από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κ.Υ. του Σ.Δ.Ο.Ε., σε έλεγχο που διενήργησαν, τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών διαπιστώθηκε η μεταφορά από Βουλγαρία προς Ελλάδα, ποσότητας δέκα (10) τόνων μη κατεργασμένου καπνού, άγνωστης προέλευσης, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά στοιχεία διακίνησης και με παραλήπτη του μεταφερόμενου φορτίου εταιρεία που δραστηριοποιείται στο νομό Φωκίδας.

Το φορτίο κατασχέθηκε ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, μαζί με το φορτηγό όχημα ως μέσο μεταφοράς, καθόσον σαν αποστολέας αναγραφόταν μία φορολογικά ανύπαρκτη εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία. Επίσης συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού. Για τις παραπάνω ενέργειες ενημερώθηκε σχετικά και ο αρμόδιος εισαγγελέας. Η συνολική ποσότητα καπνού που προέκυψε χωρίς παραστατικά ανέρχεται σε 127.652 κιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...