Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Συμμορία πουλούσε "προστασία" σε 36 καταστήματα της Αττικής


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε εκβιάσεις καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας». Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ (8) ατόμων – μελών της εγκληματικής οργάνωσης 
Συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ των οποίων και τα τρία (3) αρχηγικά μέλη της

Σε τριάντα έξι (36) καταστήματα της Αττικής «πουλούσαν προστασία», από τα οποία εισέπρατταν από 100 έως 150 ευρώ το δεκαπενθήμερο.



Κατασχέθηκε πλήθος όπλων:

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση και πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που «πουλούσε προστασία» σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (5-11-2012), σε διάφορες περιοχές της Αττικής, πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα τρία (3) αρχηγικά μέλη της. Πρόκειται για τρείς (3) ημεδαπούς ηλικίας 24, 27 και 32 ετών και για δύο (2) αλλοδαπούς, 34χρονο Ιρανικής και 37χρονο Αλβανικής καταγωγής. Αναζητούνται άλλα τρία (3) άτομα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει οργανωμένη εγκληματική ομάδα η οποία προέβαινε σε εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας». Η σπείρα δραστηριοποιείτο στις περιοχές Γλυφάδας, Χαϊδαρίου, Καμινίων και Κορυδαλλού και εξανάγκαζε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, με απειλές, σε βάρος της ζωής τόσο των ιδίων όσο και των μελών των οικογενειών τους, να τους καταβάλουν ανά 15νθημερο χρηματικό ποσό που κυμαίνονταν από 100 έως 150 ευρώ.

Ταυτοποιήθηκαν μέχρι στιγμής (36) καταστήματα - επιχειρήσεις που εκβιάζονταν οι ιδιοκτήτες τους, με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας».

Τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν κατά το παρελθόν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές και σε βάρος τους έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονιών και ληστειών.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :
Τρία (3) πιστόλια.
Ένα (1) περίστροφο.
Τέσσερις (4) κυνηγετικές καραμπίνες.
Τρία (3) κυνηγετικά δίκαννα.
Ένα (1) κυνηγετικό μονόκαννο.
Δύο (2) όπλα φλόμπερ.
Ένα (1) αεροβόλο όπλο.
Πενήντα (50) φυσίγγια.
Μία (1) γεμιστήρα με πενήντα (50) φυσίγγια.
Μια (1) κενή γεμιστήρα.
Έξι (6) θήκες όπλων.
Δύο (2) θήκες γεμιστήρων.
Οκτώ (8) τσαντάκια μέσης – θήκες για πιστόλι.
Τρία (3) αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Τρείς (3) πτυσσόμενες μεταλλικοί ράβδοι.
Μία (1) συσκευή λέιζερ.
Δεκαοκτώ (18) συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Δεκαέξι (16) κάρτες sim.
Το χρηματικό ποσό των -1.905- ευρώ.
Έξι (6) επιταγές.
Τέσσερα (4) αυτοκίνητα.
Τέσσερις (4) μοτοσυκλέτες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα και κατά περίπτωση, οι συλληφθέντες και λοιποί εμπλεκόμενοι, κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του Νόμου περί όπλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...