Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Διέγραψαν χρέος 335.000 ευρώ δανειολήπτριας- Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Γράφει ο Μανόλης Αλεξάκης
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη μέχρι τώρα πορεία που παρουσιάζεται στις εκδικάσεις υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ελευθέρων επαγγελματιών, παρουσίασε από το... Ηράκλειο, μιλώντας στο flashnews.gr ο πρόεδρος της Kίνησης Πολιτών Δανειοληπτών Γιώργος Μπαρτζώκης.

Ο Κος Μπαρτζώκης έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα σε καμία υπόθεση που εκδικάστηκε σε Ειρηνοδικείο της χώρας δεν ρευστοποιήθηκε περιουσιακό στοιχείο δανειολήπτη, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται από το νόμο Κατσέλη.

''Πρέπει να το πούμε στους πολίτες να το γνωρίζουν και να μην ανησυχούν. Μέχρι σήμερα δεν έχει βγει στο σφυρί, όχι μόνο η πρώτη κατοικία δανειολήπτη που προσέφυγε στον ευεργετικό νόμο και δικαιώθηκε, αλλά ούτε κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο που ενδεχομένως έχει στην κατοχή του.''

Επίσης ο κος Μπαρτζώκης αποκάλυψε πως τα τελευταία 24ωρα, υπήρξε η τέταρτη υπόθεση ολικής διαγραφής χρέους δανειολήπτη.

Πρόκειται για μακροχρόνια άνεργη η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ όφειλε στις τράπεζες 335χιλιάδες ευρώ.
'' Είχαμε μία ιστορική διαγραφή στη Λάρισα, όπου διεγράφησαν 335.000 ευρώ, της έκανε ουσιαστικά μηδαμινές καταβολές και επανασυζήτηση της υποθέσεως μετά από 6 μήνες, αν βρει εργασία.

Και μάλιστα η κυρία αυτή, έχει ένα περιουσιακό στοιχείο, ένα σπίτι, αλλά δεν μετράει αυτό. Δεν μετράει τι ακίνητο έχεις στο όνομά σου, αλλά πόσα μπορείς να πληρώσεις.''

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών στάθηκε στην ανάγκη να υπαχθούν και οι έμποροι στο νόμο Κατσέλη, λέγοντας ότι αναφορικά με τους τελευταίους υπάρχει σύγχυση για το τι συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...