Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Σκούρας


Σε ηλικία 78 ετών έφυγε χθες από τη ζωή, ο βετεράνος δημοσιογράφος Κώστας Σκούρας. Ξεκίνησε, το 1962, τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στο «Βήμα». Στη συνέχεια εργάστηκε διαδοχικά στις εφημερίδες "Εξπρές" και "Καθημερινή". Διετέλεσε διευθυντής στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", διευθυντής σύνταξης στην "Ελευθεροτυπία". Επίσης διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και γενικός διευθυντής της ΝΕΤ.

Ο Κώστα Σκούρας, που άφησε πίσω του και συγγραφικό έργο, αρθρογράφησε σε διάφορα έντυπα, ενώ ήταν και ο δημιουργός του διεθνούς διαγωνιστικού Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Έργα του υπήρξαν «Το Εγχειρίδιο Δημοσιογραφικού Λόγου- αρχές και τεχνική», «Εποποιία στο Διάστημα» των εκδόσεων Τεγόπουλος– Νίκας. Τέλος, έλαβε το βραβείο «Υπεκτσί» για τη συμβολή του στην υπόθεση της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Στην πολιτική του δράση υπήρξε γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, το 1987-1989 και κατά τη διάρκεια της διετίας του εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού και πήρε μέρος ως εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας σε δύο συμβούλια υπουργών Τουρισμού της Κοινότητας.

Η κηδεία του Κώστα Σκούρα, θα γίνει την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012, στις 2 το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...